2026 FIFA Dünya Kupası'nda İngiltere Teknik Direktörü Thomas Tuchel'in maç sonrası açıklamaları gündem yarattı. Alman teknik adam, Hırvatistan karşılaşması öncesinde gerçekleştirilen milli marş seremonisinde yaşadığı sorun nedeniyle FIFA'ya çağrıda bulundu.
Tuchel, fotoğrafçıların saha kenarındaki konumunun değiştirilmesini isterken, yaşadığı deneyimi "hayal kırıklığı" olarak değerlendirdi.
"Takımımı göremedim"
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Thomas Tuchel, milli marş sırasında futbolcularını göremediğini söyledi.
Deneyimli teknik adam, "FIFA'ya fotoğrafçıların yerini değiştirmeleri için yalvarıyorum. Milli marş sırasında takımımı göremedim. Önümde yarım metre mesafede yaklaşık 50 fotoğrafçı vardı ve tek bir oyuncuyu bile seçemedim" ifadelerini kullandı.
Dünya Kupası anı gölgelendi
Tuchel, Dünya Kupası gibi özel bir organizasyonda milli marş seremonisinin teknik direktörler için de unutulmaz anlardan biri olduğunu vurguladı.
Ancak saha kenarında bulunan yoğun fotoğrafçı grubunun bu deneyimi olumsuz etkilediğini belirten Alman çalıştırıcı, "Bu, deneyimimi biraz mahvetti" diyerek yaşadığı rahatsızlığı dile getirdi.
FIFA'ya değişiklik çağrısı
İngiltere Teknik Direktörü, fotoğrafçıların görev yapmasına karşı olmadığını ancak konumlandırmanın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savundu.
Tuchel'e göre mevcut uygulama, teknik heyetin oyuncularla o özel anı paylaşmasını zorlaştırıyor.
FIFA'dan henüz açıklama yok
Dünya Kupası'nda uygulanan maç önü seremonileriyle ilgili FIFA cephesinden şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.