Yeni sezon hazırlıklarına hız veren Trabzonspor’da transfer hareketliliği Pina ve Onuachu imzalarının ardından da devam ediyor; yönetim, önümüzdeki hafta içinde iki yıldız isimle daha anlaşma sağlamayı hedefliyor.
Yeni İmzalar: Pina ve Onuachu
Trabzonspor, kadrosunu genç ve dinamik bir sağ bekle takviye etmek için Portekiz’in Estoril Praia takımından 22 yaşındaki Wagner Pina ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı. 1,85 boyundaki Pina, hızlı ve agresif stiliyle Fatih Tekke’nin kurmak istediği baskılı oyun sistemine katkı verecek bir isim olarak öne çıkıyor. Forvet hattında ise geçen sezon kiralık oynadığı bordo-mavili formayla performansını kanıtlayan Paul Onuachu’nun bonservisi satın alındı. İngiltere Premier Lig ekibi Southampton’a ödenen yaklaşık 5,6 milyon euroyla Onuachu, takıma kalıcı olarak kazandırıldı.
Erzurum Kampına Kadar İki Transfer Daha
Yeni sezon öncesi Erzurum’da başlayacak kamp kadrosunu belirlemek isteyen yönetim, teknik direktör Fatih Tekke’nin raporu doğrultusunda kanat ve orta saha bölgelerine acilen iki takviye yapmayı planlıyor. Yabancı kontenjanının sınırlı olması nedeniyle bazı oyuncuların yollarının ayrılabileceği ifade edilirken, transfer kurmayları temaslarını hızlandırdı. Hedef, 15 Temmuz’da start alacak kampın ilk gününde yeni isimlerin takım formasıyla antrenmana çıkabilmesi.
Fatih Tekke’nin Baskılı Oyun Felsefesi
Teknik direktör Fatih Tekke, takımın başına geçmesinden bu yana pres gücü yüksek, hızlı hücum hattıyla rakip alanı erken işgal eden bir futbol anlayışını benimsedi. Pina’nın savunma ve hücum arasında köprü kurma yeteneği, Onuachu’nun ise hava hakimiyetiyle varlık göstermesi, Tekke’nin sistemini oturtma çabasına destek olacak. Yeni katılacak iki oyuncu da bu şablona uygun özellikler sergilediği için transfer listesinde birinci sırada yer alıyor.