Türkgün | Futbol | Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Çaykur Rizespor galibiyetini değerlendirdi

Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Çaykur Rizespor galibiyetini değerlendirdi

Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Çaykur Rizespor'u deplasmanda 4-3 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. İlk yarıdaki performanstan memnun olmadığını belirten Alman teknik adam, takımının ikinci yarıdaki mücadelesinden gurur duyduğunu söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Çaykur Rizespor'u deplasmanda 4-3 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. İlk yarıdaki performanstan memnun olmadığını belirten Alman teknik adam, takımının ikinci yarıdaki mücadelesinden gurur duyduğunu söyledi.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: AA

Süper Lig'in 9. haftasında Çaykur Rizespor'u deplasmanda 4-3 mağlup eden Trabzonspor'da teknik direktör Thomas Reis, karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu. İlk yarıda takımının performansını eleştiren Alman çalıştırıcı, ikinci yarıdaki geri dönüşten dolayı oyuncularıyla gurur duyduğunu dile getirdi.

Çaykur Didi Stadı'nda oynanan mücadelenin ardından basın toplantısında konuşan Reis, "Böylesi bir deplasmanda 4 golle ayrılmak ve galip gelebilmek aslında bu maçı ne kadar hak ettiğimizi gösteriyor diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"İlk yarıda her şeyimiz eksikti"

Karşılaşmayı "çılgın" olarak nitelendiren Thomas Reis, Trabzonspor'un ilk yarıdaki oyunundan memnun olmadığını belirtti.

Alman teknik adam, "İlk yarıda takımımı tanıyamadım. Her şeyimiz eksikti. Performansımız eksikti. Davranışımız, her şeyimiz kötüydü aslında ilk yarıyı da. Her ikili mücadeleyi kaybettik. Bütün birebirleri kaybettik. Pas kalitemiz çok kötüydü. Kalemize gelen pozisyonlarda golleri yedik. Çaykur Rizespor devre arasına 2-0 önde girmeyi hak etti diyebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Devre arasında oyuncularıyla konuştuğunu aktaran Reis, geriye düşmelerine rağmen maçı çevirebileceklerine inandıklarını söyledi.

Oyuncularına bunun kendileri için bir fırsat olduğunu anlattığını belirten Reis, "Maç kaybedebiliriz dedim onlara ama bu şekilde maçı kaybetmeyi asla kabullenemem. Bu davranış ve bu tutumla beraber maç kaybetmeyi asla kabul etmeyeceğimi oyuncularıma da söyledim. Geri gelebileceğimizi söyledim." diye konuştu.

"Takımın performansından gururluyum"

İkinci yarıda ortaya koydukları oyuna dikkat çeken Thomas Reis, takımının mücadele gücünden memnun olduğunu dile getirdi.

Reis, "Sadece ikinci yarı özelinde 4 gol bulabilmek ve böylesi bir deplasmanda 4 golle ayrılmak ve galip gelebilmek aslında bu maçı ne kadar hak ettiğimizi gösteriyor diye düşünüyorum. İlk yarı özelinde gerçekten tanıyamadığım bir performans vardı ama ikinci yarı ve maçın tamamını düşünecek olursak, takımın maçın tamamında ve özellikle ikinci yarıda gösterdiği tutum ve davranıştan dolayı çok gururlu olduğumu ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

İkinci yarıdaki değişikliklere de değinen Alman teknik adam, Fabinho'yu sarı kartı bulunması ve ikinci sarı kart görerek takımını eksik bırakma riskini göz önünde bulundurarak oyundan aldığını belirtti. Diğer değişiklikleri ise takımın fiziksel enerjisini artırmak amacıyla yaptığını kaydetti.

"Bizim için isimler değil, takım önemli"

Trabzonspor'un geniş kadrosunun kendisi için önemli bir avantaj olduğunu vurgulayan Reis, oyuncuların performansından ve yedek kulübesinin gücünden memnun olduğunu söyledi.

Oyuncuları dinlendirme konusunda da açıklama yapan Reis, "Bazen değişikliklerle de takımı güçlü tutmaya çalışıyoruz. Fabinho'yu sarı kartı dolayısıyla dışarı almak durumunda kaldık, çünkü bir tehlike ve risk vardı bizim adımıza. Dolayısıyla bütün oyuncularımızı dinlendirerek iyi bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bizim için isimler değil, takım önemli. Her zaman takımın iyiliğini korumaya çalışıyoruz." dedi.

Hakem ve gollerle ilgili değerlendirme

Fabinho'nun sarı kartı nedeniyle oyundan alınması ve pozisyondaki hakem kararı hakkında da konuşan Reis, pozisyona uzak olduğunu belirterek hakemin kararını değerlendirmek istemediğini ifade etti.

Alman teknik adam, "Hakeme sormanız lazım. Hakem benden daha iyi bilecektir. Benim gördüğüm açıdan söylüyorum. Sarı kartlık bir faul görmedim. Pozisyona 30-40 metrelik bir uzaklıktaydım." diye konuştu.

Maçın genelini de değerlendiren Reis, "Hakemin 'Fabinho bu, Salah bu, buna sarı kart göstermeyeyim.' gibi bir düşüncesi olduğunu asla düşünmüyorum. Bugün maçın genelini değerlendirecek olursak eğer biz dört gol attık, rakibimiz üç gol attı. Bizim yediğimiz goller kendi hatalarımızdan, rakibimizin yediği goller de kendi hatalarından kaynaklandı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...