2026 FIFA Dünya Kupası'nda alınan ağır yenilginin ardından Tunus Milli Takımı'nda teknik direktör değişikliği yaşandı. Afrika temsilcisi, Sabri Lamouchi'den boşalan koltuğu Herve Renard'a emanet etti.
Tunus Futbol Federasyonu Başkanı Moez Nasri, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada Fransız teknik adamla anlaşma sağlandığını duyurdu.
Dünya Kupası'nda deprem etkisi yaratan karar
Tunus, Dünya Kupası F Grubu'ndaki ilk maçında İsveç'e 5-1 mağlup olmuş ve turnuvaya kötü bir başlangıç yapmıştı.
Alınan ağır yenilginin ardından federasyon yönetimi harekete geçerken, teknik direktör Sabri Lamouchi ile yollar ayrıldı.
Görev Herve Renard'a emanet
Afrika futbolunun en başarılı teknik adamları arasında gösterilen Herve Renard, Tunus'un Dünya Kupası yolculuğunu devam ettirecek isim oldu.
Deneyimli çalıştırıcının kısa süre içerisinde takımla ilk antrenmanına çıkması bekleniyor.
Kritik maçlar kapıda
Dünya Kupası'nda ilk maçını kaybeden Tunus'un grupta hata yapma şansı kalmadı.
Afrika temsilcisi, F Grubu'nda kalan karşılaşmalarında Japonya ve Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Tunus, üst tura yükselme umutlarını sürdürmek için iki mücadeleden de puan ya da puanlar çıkarmayı hedefliyor.
Tecrübeli teknik adam sahneye çıkıyor
Kariyeri boyunca Afrika futbolunda önemli başarılara imza atan Herve Renard'ın göreve gelişi, Tunus basınında da geniş yankı uyandırdı.
Federasyon yönetimi, deneyimli teknik adamın takım üzerindeki etkisiyle Dünya Kupası'nda yeni bir sayfa açmayı amaçlıyor.