Aston Villa Teknik Direktörü Unai Emery, Brighton'a 4-0 mağlup oldukları karşılaşmanın ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Premier Lig'in ilk haftasında Brighton'a konuk olan Aston Villa, ilk yarıda yediği 4 golün ardından sahadan farklı mağlubiyetle ayrıldı. Karşılaşmada Joao Gomes'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan İngiliz ekibinde Emery, mücadeleyi değerlendirdi.
"Duygusal olarak dağıldık"
Karşılaşmaya iyi başladıklarını belirten Emery, yaşanan hataların ardından oyunun kontrolünü kaybettiklerini söyledi.
İspanyol teknik adam, "Oyuncular ilk 15 dakikada, rekabet etme ve oynama kapasitemizi az çok gösteriyorlardı. Ancak bazı hatalar yaptık, goller yedik ve her şeyi kaybettik. 4 gol yemek normal değildi. Kırmızı kartın da etkisiyle duygusal olarak da biraz dağıldık." ifadelerini kullandı.
Watkins sorusuna yanıt vermedi
Emery'ye, Brighton karşısında forma giymeyen ve Suudi Arabistan ekibi Al Hilal'in 45 milyon sterlinlik teklif yaptığı belirtilen Ollie Watkins hakkında da sorular yöneltildi.
Deneyimli çalıştırıcı, transfer iddialarıyla ilgili konuşmak istemedi.
Watkins'in neden oynamadığı sorusuna Emery, "Bu soru onun için. Cevap veremem. Sadece sessizliğimle yanıt verebilirim." dedi.
"Oynamayı reddetti mi?" sorusuna ise Emery, "Bence onu arayabilirsiniz veya menajerini arayabilirsiniz, o cevap verebilir. Bu benim sorumluluğum değil." yanıtını verdi.
"Sorumlu biziz"
Joao Gomes'in kırmızı kart görmesinin ağır bir karar olduğunu savunan Emery, buna rağmen mağlubiyetin sorumluluğunu hakeme yüklemedi.
Emery, "Sarı kart çok ağırdı. Ama hakem sonuçtan sorumlu tutulamaz. Sorumlu biziz. Şimdi çözümler bulmak, kulüple ve herkesle transfer dönemini kapatmak benim sorumluluğumda." diye konuştu.