Abdullah Avcı için önemli bir gündü dün. Teknik adamlık kariyerinin ilk basamaklarını çıktığı Başakşehir’in karşısına şampiyon teknik direktör unvanı ile çıktı. Sezonun son maçında yıllarını verdiği yuvasında galibiyet hedefleyerek as kadroyla başladı maça. Ancak, üç haftadır şampiyonluk kutlayan oyuncular çoktan tatile çıkmıştı.

Emre Belözoğlu da takımını Avrupa’yı garantilemek, şampiyonu yenmek motivasyonuyla sahaya sürdü. İlk yarı, rakip kaleyi bulan 3 şutta yüzde 100 isabet sağlayan ev sahibinin farklı üstünlüğü ile bitti.

Soğuk duş gibi gelen devre sonunda Abdullah Hoca, takımında 3 değişiklik yaptı. İkinci yarının başlamasıyla, rakibi bunaltan baskılı oyunuyla bildiğimiz Trabzonspor geri döndü. Bakasetas’ın vuruşuna kale direği izin vermedi. Sonrasında Yusuf Erdoğan’ın, Nwakaeme’nin vuruşlarında Volkan Babacan’ın muhteşem kurtarışları gole geçit vermedi. Nijeryalı’nın bir kafa vuruşunda topa çizgiyi geçtikten sonra temas edebilen Volkan Babacan, golü yedi ama sonrasında yine devleşti. Djnaniny, Bakasetas. Nwakaeme’nin vuruşlarında kalesini kapatan deneyimli kaleci, net kurtarışlarla takımını Avrupa’ya taşıdı.

Bu sezon kritik maçlar yönetip FIFA kokartı için avantaj sağlayan Atilla Karaoğlan da “Aman idare edeyim, sıkıntı yaşanmasın” havasındaydı. Uyaralım, böyle devam ederse, esas sıkıntıyı önümüzdeki sezon yaşar.