Bir maçta takımlar golü düşünüyor, teknik adamlar da ona göre hamle yapıyor ise maçı seyretmek keyif veriyor. Kritik bölgeden uzaklaşabilmek için şiddetle puana ihtiyacı olan BB Erzurumspor ile, Avrupa kupalarına katılma hedefiyle mücadele eden Fatih Karagümrük maçında kimse futbolu çirkinleştirmeye çalışmadı. Çok üst düzey futbol yoktu. Ama mücadele vardı, çekişme vardı, heyecan vardı, centilmenlik vardı. Skor belki iki tarafı da memnun etmedi, ama öğle saatlerinde ekran başına oturanları memnun eden bir maç oldu.

Maçtan sonra konuk takımda Şenol Can, Andera Bertolacci’ye gereksiz penaltının, ev sahibinde Mesut Bakkal da, Da Costa’ya, Artur Sobiech’i serbest bırakmanın hesabını sormuşlardır herhalde...

Fatih Karagümrük şöhretler takımı gibi. Bireysel kabiliyetler takımı sonuca götürüyor. Takım oyunu oynama konusunda ise çok başarılı değiller. Öne geçtikten sonra girdiği pozisyonları değerlendirebilselerdi, maçı farklı da kazanabilirdi.

Maçın başında daha atak oynama görüntüsü veren BB Erzurumspor, golü kazandıktan sonra anlamsız bir şekilde defansa çekildi. 2-1 geriye düştükten sonra, yeniden atak yapmak akıllarına geldi. Mesut hocanın 55. dakikada yaptığı 3 değişiklik maça ve skora dengeyi getirdi. 84. dakikada Şenol Can da aynı anda 3 oyuncu değiştirdi ama, bu hamlelerin sonucu değiştirmesi için zaman kalmadı.

Maçta sinirlerin gerilmemesinde, hakem Ali Şansalan’ın oyuncularla diyaloğu ve beden dilini iyi kullanması önemli faktördü. Maçı genelde iyi yönetti. Ancak Erzurumspor’un ikinci golü öncesinde Leo Scwechlen’in elle oynamasını yakalayamadı. Fakat bu elle oynama VAR dan golün iptal edilmesini gerektirmiyordu. Çünkü daha sonra top, tekrar Fatih Karagümrük takımına geçmişti.