Sadece Türkiye’de değil dünya çapında da önemli derbiler arasında gösterilen Galatasaray Fenerbahçe karşılaşması için nefesler tutuldu. 390. Kez karşı karşıya gelecek iki dev takım arasında galibiyet üstünlüğü Fenerbahçe’ye ait. 28 Eylül akşamı kozlarını paylaşacak takımlar son hazırlıklarını tamamlıyor. Haberimizde Galatasaray Fenerbahçe derbisi ile ilgili detayları bir araya getirdik…

GALATASARAY FENERBAHÇE DERBİSİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

28 Eylül Cumartesi saat 20.00’da başlayacak olan Galatasaray Fenerbahçe derbisi TT Arena’da oynanacak. Bu nefes kesen mücadelede düdük çalacak isim ise Cüneyt Çakır. Derbinin VAR hakemi ise Koray Gençerler olacak. Karşılaşma beIN Sports 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. 

İŞTE DERBİNİN MUHTEMEL 11’LERİ

Galatasaray: Fernando Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Seri, Babel, Belhanda, Feghouli, Falcao 

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Ozan Tufan, Zanka, Jailson, Dirar, Emre, Gustavo, Tolga Ciğerci, Deniz Türüç, Max Kruse, Muriç 

GALATASARAY SEZONA YAVAŞ BAŞLADI

Spor Toto Süper Lig'e bu sezon istediği gibi bir başlangıç yapamayan sarı-kırmızılılar, oynadığı 5 maçın ardından 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde ederek 8 puanla 7'nci sırada yer aldı.

İşte Galatasaray'ın bu sezon oynadığı maçlar ve sonuçları:

Denizlispor 2-Galatasaray 0

Galatasaray 1-Konyaspor 1

Kayserispor 2 Galatasaray 3

Galatasaray 1-Kasımpaşa 0

Yeni Malatya 1- Galatasaray 1

GALATASARAY İLE İLGİLİ GELİŞMELERİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

FENERBAHÇE SEZONA FORMDA GİRDİ

Süper Lig Cemil Usta sezonunda 5 karşılaşmaya çıkan Fenerbahçe, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 10 puan alarak ligde 2. sırada yer alıyor. Sarı-lacivertliler, sezon istatistikleri bakımından en iyi performansı sergilediği sezonunu yaşıyor...

Fenerbahçe'nin bu sezon şu ana kadar oynadığı maçlar ise şöyle:

Fenerbahçe 5- Gaziantep 0

Başakşehir 1-Fenerbahçe 2

Fenerbahçe 1- Trabzonspor 1

Alanyaspor 3-Fenerbahçe 1

Fenerbahçe 2-Ankaragücü 1

FENERBAHÇE İLE İLGİLİ GELİŞMELERİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

MAÇ ÖNCESİ ANALİZLER NE DİYOR?

Galatasaray ve Fenerbahçe, Süper Lig'deki 125. randevularına hazırlanıyor. Önceki 124 maçta Fenerbahçe'nin 50-33'lük üstünlüğü bulunuyor (41B).

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a karşı iç sahadaki son altı derbide yenilmeyen (4G 2B) ve son iki maçını kazanan Galatasaray, 2014 yılından bu yana evinde art arda üç derbi galibiyeti görmedi.

Süper Lig'de 11 maçtır derbilerde rakiplerini mağlup edemeyen Fenerbahçe'nin (9B 2M), son derbi galibiyeti iki sene önce Beşiktaş'a karşı gelmişti (23 Eylül 2017, 2-1).

Deplasmanda oynadığı son beş derbide kalesinde 11 gol gören Fenerbahçe, aynı sayıda golü bundan önceki 15 dış saha maçında yemişti.

Süper Lig'de evinde 38 maçtır kaybetmeyen Galatasaray (32G 6B), bu alanda hem ligin devam eden en uzun yenilmezlik serisini, hem de kendi tarihinin en uzun iç saha yenilmezlik serisini yaşıyor.

 

 

Editör: Haber Merkezi