Galatasaray, Olimpiu Morutan’ın geçici transferi konusunda İtalya Serie B ekibi Pisa ile anlaşmaya varıldığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirildi.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada, Pisa'nın sarı-kırmızılı takımı kiralama bedeli olarak 150 bin Euro ödeyeceği belirtildi.

Sarı-kırmızılı takımın açıklamasında ayrıca şu ifadeler yer aldı, "Profesyonel futbolcumuz Olimpiu Vasile Moruţan'ın geçici transferi konusunda Pisa Sporting Club S.r.l. ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Pisa Sporting Club S.r.l., şirketimize 150.000 Euro geçici transfer bedeli ödeyecektir. Pisa Sporting Club S.r.l. 31 Mayıs 2023 tarihine kadar opsiyon hakkını kullanması halinde futbolcuyu 5.500.000 Euro transfer bedeli karşılığında kesin olarak transfer etme hakkına sahiptir. Ayrıca yapılan anlaşma gereği futbolcunun en az 25 maçta 45 dakika oynaması ve Pisa Sporting Club S.r.l'nin İtalya Serie A Ligi'ne çıkması durumunda kesin satın alma şartı 5.500.000 Euro transfer bedeli ile gerçekleşecektir."

Olimpiu Morutan'ın Galatasaray kariyeri
Romanya ligi takımlarından Steua Bükreş'ten 2021/22 sezonunun başında Galatasaray'a transfer olan Morutan, geride kalan sezonda sarı-kırmızılı takımla 33 maçta süre alırken 3 gol ve 5 asist kaydetti.

23 yaşındaki oyuncu daha önce Botosani ve Universitatea Cluj takımlarının formalarını giymişti.

 

Editör: Haber Merkezi