İlk başta UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turundaki rakibi Neftçi’yi, ardından bir üst tura çıkarak Avrupa kupalarına katılma yolunda diğer rakibini geçmek isteyen Galatasaray, deplasmanda oynayacağı mücadeleye mutlak galibiyet parolasıyla çıkıyor. Taraftarlar da ‘Neftçi Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?’ sorularına yanıt arıyor…

Galatasaray, kura çekiminde Azerbeycan ekibi Neftçi ile eşleşmişti. Yoluna Avrupa'da devam etmek isteyen sarı-kırmızılılar, deplasmandaki maçtan galip ayrılarak bir üst tura çıkma hedefi ile oynuyor.

UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu ve UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nun kura çekimi gerçekleştirildi.

NEFTÇİ GALATASARAY MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Siyah-beyazlı renklere sahip Neftçi, tek maç üzerinden oynanacak turda 17 Eylül 2020 tarihinde Azerbaycan'da Galatasaray'ı ağırlayacak. Başkent Bakü'de 1937’de kurulan Neftçi, iç saha maçlarını 11 bin kişilik Bakcell Arena'da oynuyor.

AVRUPA'DA 50 MAÇ

Azerbaycan ekibi, Avrupa kupalarında 50 maç oynarken, 13 galibiyet aldı. Rakipleriyle 15 defa berabere kalan Neftçi, 22 kez mağlup oldu. 2012-2013 sezonunda Kıbrıs Rum Kesimi'nin APOEL ekibini play-of turunda geçen Neftçi, Azerbaycan tarihinde UEFA Avrupa Ligi gruplarına dâhil olan ilk takım olmuştu.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda temsilcilerimiz Beşiktaş, Alanyaspor ve Galatasaray’ın rakipleri belli oldu. Galatasaray, 17 Eylül’deki Neftçi Bakü’yü elemesi durumunda 3. ön eleme turunda Renova ile Hajduk Split maçının galibiyle eşleşecek. 3. ön eleme turu maçları 24 Eylül 2020 tarihinde oynanacak.

Alanyaspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Rosenborg (Norveç)-Ventspils (Letonya) maçının galibi ile karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Rio Ave (Portekiz)- Borac Banja Luka (Bosna Hersek) maçının galibi ile oynayacak.

Galatasaray, Neftçi Bakü’yü elemesi hâlinde, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hajduk Split (Hırvatistan) -Renova (Makedonya) maçının galibi ile karşı karşıya gelecek

Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplardan gidecek. Diğer temsilcilerimiz de 3. ön elemeyi geçmelerinin ardından play-off turuna yükselecek. Organizasyonda grup maçları ise 22 Ekim Perşembe itibarıyla başlayacak.

AVRUPA SIRALAMASI İÇİN ÖNEMLİ SEZON

Bu sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında Başakşehir; UEFA Avrupa Ligi gruplarında Sivasspor, elemelerde ise Beşiktaş, Galatasaray ve Alanyaspor temsil ediyor.

Son seneler yaşadığımız Avrupa başarısızlıklarının ardından UEFA Avrupa sıralamasında 11. sıraya kadar düştük. 10. sırayı Avusturya kaptı. Gelecek sezon Spor Toto Süper Lig’de şampiyon olan takım, Devler Ligi gruplarına katılabilmesi adına organizasyonu kendi ülkesinde Şampiyonlar Ligi bileti almayı garantilemiş bir takımın kazanması gerekiyor.

Türkiye ve Avusturya 5’er takımla Avrupa’da yer alıyor. Türkiye’nin 2016-2017 sezonunda topladığı 9.700 puan önümüzdeki sezon ortalamaya katılmayacak. Bu nedenle ülkemizi Avrupa’da temsil edecek takımların mutlak başarılar elde etmesi ve Türk futbolunu yeniden özlediği başarılara taşıması gerekmekte!

Editör: Haber Merkezi