Galatasaray başkan adayları kimler? merak ediliyor. Galatasaray'da başkanlığa adaylığını koyan dört isim var. Yapılacak seçimlerle Galatasaray'ın yeni başkanı Metin Öztürk (60), Burak Elmas (47), Eşref Hamamcıoğlu (67) veya Işın Çelebi'den (70) birisinin olması bekleniyor. Galatasaray'da başkanlığa adaylığını koyan isimler neler vadediyor?

YENİ BAŞKAN FATİH TERİM İLE YOLA DEVAM EDECEK Mİ?

Fatih Terim'le yola devam edip edilmemesi meselesi yeni seçilecek başkanın Galatasaray taraftarından güven oyu almasında belirleyici olacak. Terim her ne kadar geçtiğimiz iki sezon boyunca kupa kazanamasa da taraftarın halen göz bebeği ve kulübün efsane simgesi olarak kabul ediliyor. Bu nedenle taraftar, yeni seçilecek olan başkanın Fatih Terim ile sözleşme imzalayarak takımın başında kalmaya devam etmesini istiyor.

Galatasaray başkanlık aday

Ancak mevcut yönetim (Mustafa Cengiz ve diğer kurul üyeleri) Fatih Terim'le yola devam etmeye sıcak bakmıyor. Mustafa Cengiz 21 Mayıs 2021'de düzenlediği basın toplantısında Fatih Terim'le yola devam etmeyi düşünmediğini açıkladı. Cengiz, Terim'in özür dilemesi halinde onunla sözleşme yenileyebileceğini belirtti. Ancak Terim'in 'içimizde düşmanlar' ifadesini geri alarak özür dilemesi beklenmiyor. Bu nedenle mevcut yönetimin Terim ile yolları kesin bir şekilde ayırdığı, yalnızca sözleşme süresinin dolmasının beklendiği ifade ediliyor.

GALATASARAY BAŞKAN ADAYLARI 

Burak Elmas
Metin Öztürk
Eşref Hamamcıoğlu
Işın Çelebi
Galatasaray başkanlığına adaylığını koyan dört isim de başkanlık koltuğuna oturduktan sonra Fatih Terim'le konuşarak yola devam etmek istediğini açıkladı. Böylece seçilecek yeni başkanın Fatih Terim'le yola devam etmesine kesin gözle bakılıyor.

Başkan adayları arasında bulunan Metin Öztürk, katıldığı bir programda Fatih Terim'in olduğu yerde sportif direktöre gerek olmadığını açıkladı.

Adayların profillerine bakıldığında dört ismin de iş adamı olduğu, yalnızca Işın Çelebi'nin siyaset kökenli olduğu görülüyor. Ayrıca başkan adayları içerisinde en yaşlı kişi 70 yaşındaki Işın Çelebi olarak göze çarpıyor.

Bunun yanı sıra taraftara yakın ve aynı zamanda genç bir isim olan Burak Elmas da ön plana çıkıyor. Elmas 23 yaşından bu yana Galatasaray'da çeşitli idari pozisyonlarda yer aldı. Elmas ayrıca Galatasaray'ın eski başkanlarından Faruk Süren'in kızıyla evli.

Başkan adaylarından biri olan Metin Öztürk, seçilmesi halinde Fatih Terim'le 3 yıl sözleşme imzalayacağını açıkladı. Öztürk, 3 yıl sonra Fatih Terim'in 70 yaşında olacağını ve ondan farklı alanlarda yararlanmak istediğini belirtti. Öztürk ayrıca başkanlık koltuğuna oturmak için 200 milyon TL'lik bir sermaye ortaya koyduğunu açıkladı. Öztürk Kemerburgaz'da alt yapı tesisi kurmak istediğini ve bunun temellerini atmak istediğini açıkladı.

Galatasaray Başkanlığına Adaylığını Koyan İsimlerin Gündem Konuları
Kemerburgaz Tesisleri
Türk Telekom Ali Sami Yen Stadı'nın İsim Hakkı
Fatih Terim'in Sözleşmesi
Sponsorluk Anlaşmaları
Sözleşmesi Biten Futbolcular ve Yaz Transfer Sezonu
Alt Yapı Sorunları
Mali Yönetim
Florya Tesisleri'nin Bulunduğu Arazi

Editör: Haber Merkezi