Kanal D'nin ilgiyle izlenen programı Gelinim Mutfakta gün birincisi belli oldu. Gelinim Mutfakta puan durumuna göre Esra çeyrek altın sahibi oldu. Gelinim Mutfakta haftanın birincisi belli oldu mu programı sevenler tarafından merakla araştırılıyor. Gelinim Mutfakta 692. son bölümde gün birincisi olan yarışmacı 1 çeyrek altın kazandı!

GELİNİM MUTFAKTA İZLE

GELİNİM MUTFAKTA KİM BİRİNCİ OLDU?

Gelinim Mutfakta birincisi ve elenen ismi açıklandı. Gelinim Mutfakta'ya veda eden isim Dudu oldu. Haftanın birincisi olan kişi ise Esra olarak seçildi. Esra 5 altın bileziğin sahibi oldu.

PUAN DURUMU- 30 NİSAN 2021
Esra: 87
Dudu: 66
Seda: 74
Gönül: 75

Gelinim Mutfakta haftanın birincisi

GELİNİM MUTFAKTA YENİ BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Yüksel Hanım, gelini Gönül'ün bir söylemine çok sinirlenerek mutfağa giriyor ve onu oğlu ile tehdit ediyor. Bu tehdit üzerine Gönül, "Hodri meydan" diyerek kaynanasının tehdidine kulak asmadığını gösteriyor. Bu tartışma gün sonu değerlendirmesinde de ele alınınca ortalık karışıyor.

Gelinim Mutfakta haftanın birincisi kim

GELİNİM MUTFAKTA KONUSU

Seda Sayan'ın sunumu ile hafta içi her gün 12:45 de izleyicisi karşısında oluyor. Gelinim Mutfakta programında ilk hafta 4 yarışmacı gelin kaynana oluyor. Her hafta bir gelin kaynana ikilisi birinci olarak ödüle ulaşırken bir gelin kaynana da Gelinim Mutfakta yarışmasına veda ediyor. Seda Sayan'ın sunumuyla gelinler yarışıyor, kaynanalar puan veriyor! Her gün günün birincisi belirleniyor. Günün birincisine herhangi bir ödül verilmezken haftanın birincisi çifte 5 adet altın bilezik ödülü veriliyor. 

GELİNİM MUTFAKTA SEBZELİ BÖREK NASIL YAPILIR?

Sebzeli börek tarifi ve malzemeleri Seda Sayan tarafından açıklandı. Ekran başındaki izleyenler tarifini not etmek için Gelinim Mutfakta sebzeli börek nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Bugün yine lezzetli bir börek yapılacak. Kayınvalideler puan verecek. İşte Gelinim Mutfakta sebzeli börek yapımı...

SEBZELİ BÖREK MALZEMELERİ

3 adet yufka

1 orta boy soğan

1 orta boy patates

2 orta boy patlıcan

4 adet çarliston biber

2 orta boy havuç

Tuz

Karabiber

Sıvı yağ

1 adet yumurta

Haşhaş yada çörekotu

SEBZELİ BÖREK TARİFİ

Soğan ve minik doğranmış biberleri sıvı yağda soteleyelim.

Üzerine minik küpler halinde doğranmış patlıcan, havuç ve patatesimizi de ekleyelim.

Tuz ve karabiberi de ilave ederek 10 dk kavuralım (Patates ve havucu dileyen rendeleyebilir de. Biz ağıza tane tane gelmesini istediğimiz için küp doğradık.)

İç harcımız biraz soğusun ve diğer yanda yufkalarımızı üçgen keselim. Harcın içinde yağ kullandığımız için yufkaya tekrar yağ sürmüyoruz.

Dilediğiniz miktarda iç harçtan koyarak böreğimizi yanlardan katlayıp yufka boyunca sarıyoruz.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sardığımız börekleri dizelim.

Üzerine 1 adet yumurtamızı fırça yardımı ile sürelim.

Onun üzerine haşhaş (yada çörekotu) dökerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun..

Editör: Haber Merkezi