Çok değil 5,5 ay önce yaşadığımız Hollanda ve Norveç galibiyetleri sonrası “İşte 2002 ruhu geri geliyor, milli takım taraftarı yeniden oluşuyor” diye seviniyorduk. Futbolumuzu yönetemeyen Nihat Özdemir federasyonu, bu galibiyetler sonrasında tükenen kredisini yeniden kazanır gibi olmuştu. Ama rüya kısa sürdü. Avrupa Şampiyonası’nda dibe vuran ve Hollanda hezimetiyle, grupta 3. sıraya düşerek, 2022 Katar’ı zora sokan sonuçlar ile yeniden gerçekleri görmeye başladık. Şimdi birçok kesim Şenol Güneş’in kellesini istiyor. Şenol Güneş giderse her şey düzelecek mi acaba?

İlk kez Halim Çorbalı’dan duymuştum. Rahmetli “ Milli takım kötü, hakemler de tartışılıyorsa, federasyon başarısız demektir” derdi. Bizim Federasyon da “Tel tel” dökülüyor. Şöyle ki ;

· PFDK ve Tahkim Kurulu arasındaki ortaklık, kamu vicdanında dahi kabul görmeyen kararlar,

· Uyuşmazlık çözüm kurulu hakkındaki tartışmalar,

· Daha 3 haftalık Lig’deki tartışılan hakem performansları , MHK daki otorite zaafiyeti ve kim MHK ‘ ya yardımcı oluyor soruları,

· Futbolun, Altyapısı için son derece önemli olan amatör maçların akıbetindeki belirsizlik. · Yayıncı kuruluşla ilgili bitmeyen problemler.

· Milli takımlarımızın durumu.

Bunlar TFF’nin beceremediği konuların sadece birkaçı. Nihat Özdemir, “Kendi ticari işlerime bu kadar zaman harcamıyorum” diyor. Bu kadar çabanıza rağmen sonuçlar bu oluyorsa, o zaman Nihat Özdemir olarak gereğini yapın ve Türk futbolundan çekilin sayın Başkan. 2 seneden beri yönettiğiniz, daha doğrusu yönetemediğiniz futbolumuzda, her konuda dip yaptık. Konuşurken çok iyi niyetli konuşuyorsunuz ama, cümleleriniz “Cek- cak” la bitiyor.

Somut icraat hiç yok.

Şu gerçeği herkes kabullenmeli ve gereğini yapmalıdır. ” Nihat abi formülü iflas etmiştir.” Sporumuzun diğer dallarındaki önemli başarılarla göğsümüz kabarırken, devletimizin bu kadar yatırım yaptığı ve yardım ettiği futbolumuz, maalesef yüzümüzü kızartıyor. Diğer federasyonların başarılarını düşünürsek, bu federasyonla geçen her gün, bizim için daha da büyük kayıp olacaktır.