İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, 9 ile giriş çıkışlar yasaklandı. Valilikler tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre, Edirne’de 3 gün olan yasak süresi Adana’da 15 gün olarak belirlendi. Giriş çıkış yasağı olan 9 il ve yasak sürelerine dair detaylar ise en çok araştırılan konular arasında geliyor…

GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLEN İLLER

İkinci bir dalga riskini önlemek ve koronavirüs salgını yayılma ihtimalini bertaraf etmek amacıyla Bitlis, Adana, Kırklareli, Hakkari, Kocaeli, Edirne, Van, Tekirdağ ve Sakarya valilikleri yürüyüş ve gösterilerin yasaklandı ve bu amaçlarla şehirlere girişler de engellenecek. Valiliklerden yapılan açıklamalarda, İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, il genelinde yapılması planlanan eylem ve etkinliklerin yasaklanması kararı alındığı belirtildi.

EDİRNE'DE 3 GÜN

Edirne'de koronavirüsle mücadeleyi zayıflatacak şekilde sosyal mesafe kurallarına uyulmaması ihtimaline karşı il dışından girişler, toplantı, gösteri yürüyüşleri 3 gün süreyle yasaklandı.

ADANA'DA 15 GÜN

Adana’da pazartesi gününden itibaren 15 gün süreyle şehre giriş çıkışlar


KOCAELİ'NDE 15 GÜN

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kocaeli'ye giriş çıkışlar eylem ve etkinliğe katılım amacıyla araç ve kişilerin 15 gün süreyle yasaklandı.

SAKARYA'DA 5 GÜN

Sakarya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde eylem ve etkinliklerle bunlara katılım amacıyla araç ve kişilerin kente giriş çıkışları 5 gün süreyle yasaklandı.

TEKİRDAĞ'DA 3 GÜN

Yeni tip koronavirüsle mücadelede (Kovid-19) aksaklıklara neden olacağı gerekçesiyle il geneline girişlerin 14-17 Haziran'da sınırlandırıldığını bilgisi verildi.

BİTLİS'TE 15 GÜN

Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, kamu düzeni, huzur ortamı ile kamu güvenliğinin sağlanması ve artan vakaların önlenmesi amacıyla il sınırları içinde toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin 15 gün süreyle yasaklandı.

BURSA'DA 7 GÜN

Bursa Valiliği tarafından konuya dair yapılan açıklamada giriş çıkış kısıtlamasının getirildiğini duyuruldu. Buna göre, 14-20 Haziran arasında şehir giriş-çıkışlara kısıtlama getirildi.

HAKKARİ'DE 2 GÜN

Hakkari Valiliği, korona virüs tedbirleri kapsamında ilde yapılacak olan etkinlerin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları gereğince iki günlük kısıtlama getirildiğini açıkladı.

KIRKLARELİ'NDE 6 GÜN

Kırklareli'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplantı ve gösteri yürüyüşleri 14-20 Haziran'da yasaklandı.

VAN'DA DA YASAKLANDI

Van Valiliği, kentte her türlü toplu faaliyet, hareket, gösteri ve organizasyon gibi etkinliklerin kısıtlandığını duyurdu.

 

Editör: Haber Merkezi