Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Sivritepe köyünde, önceki akşam saatlerinde gökyüzünde görülen sıralı parlak cisimler, vatandaşların dikkatini çekti.

Köylüler, cep telefonlarıyla o anları kaydederken görüntülerde parlak cismin, bir süre yere doğru süzülüp, kaybolduğu gözlendi.

Büyük ilgi gören parlak cismin ne olduğu ise merak konusu oldu.

"O HEYECANLA PANİKLEDİK"
Parlak cismi görünce heyecan yaşadıklarını anlatan Savaş Büyükterzi, "Evimin balkonunda çay içerken babam beni yanına çağırdı. Gökyüzüne baktığımda sayabildiğim kadarı ile 35-40 tane nizami bir şekilde giden cisimler gördük. Gözle gördüğümüz şeyleri telefonlarımız düzgün kaydedemedi. Bir kere gören daha göremiyor. Ben bu yaşıma kadar böyle bir şey görmedim. Parlayıp sönüyordu. Kimisi ‘uydu’ dedi ama ben ufo olabilir diye düşünüyorum. Gördüğümüzde çok büyük heyecanla birlikte panikledik. O panikle Kelime-i Şehadet getirdik." dedi.

"SIRALI HALDE İLERLİYORLARDI"
Hayatında ilk defa böyle bir şeye tanık olduğunu belirten Mustafa Büyükterzi de “Gökyüzünde 6-3-2’li sıralı halde ilerleyen yıldızları gördüm. Sonradan bulutlara karışıp gözden kayboldular. Bunlar Ufo değil, yıldız gibiydi. Ben de ilk gördüğümde yıldızlar sırlarındı öyle gidiyor zannettim” diye konuştu.

 

"UFO OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM, UFO YUVARLAKTIR DENİR"
Yaşar Büyükterzi ise “Daha önce görmediğimiz bir şeydi. Ben Ufo olduğunu düşünmüyorum. Ufo yuvarlak diye söylüyorlardı. Benim gördüğüm bu, pek yuvarlak değildi. Sanki bir iple gökyüzüne dizilmiştiler. Ben insanların yapıp uzaya yolladıkları bir şey olduğun tahmin ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, 'UFO' olduğu zannedilen ışıkların ABD’ye ait bir şirketin internet uydu takım yıldızları olduğu tahmin ediliyor.

 

Editör: Haber Merkezi