Katar'ın ev sahipliğindeki 2022 Dünya Kupası G Grubu'nda Sırbistan ve İsviçre karşı karşıya geldi.

Gollü geçen maçta rakibini 3-2 mağlup eden İsviçre, 6 puanla Brezilya'nın ardında grubu ikinci sırada tamamlayarak son 16'ya kaldı.

Maçın 20. dakikasında İsviçre'de ceza sahasında topla buluşan Xherdan Shaqiri, düzgün bir vuruşla golü buldu ve takımını öne geçirdi.

Golden 6 dakika sonra ise Alexander Mitrovic skora dengeyi getirdi. Sol kanattan yapılan ortada kafa vuruşuyla topu ağlara gönderen Mitrovic, skoru 1-1 yaptı.

Sırbistan, 35. dakikada üstünlük golünü Dusan Vlahovic'le buldu. Dusan Tadic'in pasında Vlahovic, İsviçre kalecisi Gregor Kobel'i mağlup etti ve takımını öne geçirdi.

Maçın ilk 45 dakikasının son bölümüne Sırbistan üstünlüğüyle girilse de İsviçre, Breel Embolo ile dengeyi sağladı. Sağ kanattan yapılan ortada arka direkte topla bulaşan Embolo, ağları takımı adına ikinci kez havalandırdı ve skor 2-2'ye geldi.

Mücadelenin ilk 45 dakikası 2-2'lik eşitlikle tamamlanırken ikinci yarının hemen başında İsviçre, tekrar üstünlüğü sağladı. 48. dakikada ceza sahasına havalandırılan topta Ruben Vargas'ın pasında topla buluşan Remo Freuler, İsviçre'yi öne geçirdi.

Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan İsviçre, sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı ve gruptan çıkmayı garantiledi. Grubunu ikinci sırada bitiren İsviçre, H Grubu'nu ilk sırada tamamlayan Portekiz'le eşleşti.

2022 Dünya Kupası'nı 1 puanla bitiren Sırbistan ise turnuvaya veda etti.

Vlahovic tarihe geçti
Sırbistan Milli Takımı'nın İsviçre karşısındaki ikinci golünü kaydeden Dusan Vlahovic, Sasa Ilic'in ardından bir ilki başardı.

Opta verilerine göre Vlahovic, Sasa Ilic'ten (2006 vs Fildişi Sahili) bu yana Sırbistan Milli Takımı formasıyla ilk 11 başladığı ilk Dünya Kupası maçında gol atan ilk oyuncu oldu.

 

Editör: Haber Merkezi