Google Android deprem uyarı sistemi nasıl açılıyor? Google Antalya'da bu sabah gerçekleşen 5.3 şiddetindeki depremi bazı kullanıcılarına önceden bildirdi. Bu gelişmenin ardından Google deprem uyarı sistemi tekrar gündeme geldi. Google'ın Android deprem uyarı sistemi yakın zamanda ülkemizde de kullanıma sunuldu. Bugün ise bu uyarı sistemi saniyeler öncesinden Antalya depremini kullanıcılarına bildirdi. İşte Android deprem uyarı sistemi açma yöntemi. Andorid telefonu olanlara sunulan Google deprem uyarı sistemi nasıl açılır? cevabı haberimizde...

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

Öncelikle Google deprem uyarı sistemi için Andorid işletim sistemine sahip bir telefonunuzun olması gerekiyor. Android deprem uyarı sisteminden yararlanmak için ise kablosuz internet bağlantısı veya veri bağlantınızın açık olması gerekiyor. Ardından şu adımları izleyin: 

* Telefonunuzun AYARLAR uygulamasını açın.

* KONUM > GELİŞMİŞ > DEPREM UYARILARI’na dokunun.

* DEPREM UYARILARI’nı açın.

Dikkat! Bölgenizde meydana gelen tüm depremler için uyarı alamayabilirsiniz. Bazen uyarı alabilir, ancak bulunduğunuz konumda bir deprem olduğunu hissetmeyebilirsiniz. Uyarıyı sarsıntı başlamadan önce, sarsıntı sırasında veya sonrasında alabilirsiniz.

deprem uyarı

DEPREM UYARI SİSTEMİ NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

ABD'nin dev şirketi Google, şimdiye kadar yapılmış en büyük deprem algılama sistemini kullanıma sunmaya başladı. Google'ın Android Deprem Uyarı Sistemi ilk başta yalnızca ABD'de mevcuttu, ancak kısa süre önce Yunanistan ve Yeni Zelanda'da da uyarı sistemi olarak kullanılmaya başlandı. Google yeni sistemi bir süredir; Türkiye, Filipinler, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'da da kullanıma sunuyor.

Google, Deprem Uyarı Sistemi ile kullanıcılarını depremden saniyeler önce uyarılarak daha güvenli bir yere geçmelerini sağlamayı hedefliyor. Google kendisi de uyarısında bazı bölgelerde deprem anında veya sonrasında uyardığını bildiriyor. Bazen ise uyarı sistemi çalışmayabiliyor.

Editör: Haber Merkezi