Milyonlarca Google kullanıcısı bugün sürpriz bir Doodle ile karşılaştı. Sanat eserlerini bir araya getiren Doodle kullanıcıları meraklandırdı. 'Metropolitan Sanat Müzesi'nin Kuruluşunun 151. Yıl Dönümü' ile ilgili merak edilenler haberimizde... Peki Metropolitan Museum of Art nedir? 'Metropolitan Museum of Art' nerede? 

Google'a doodle oldu

Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan arama devi Google Metropolitan Museum of Art müzesini anasayfasına taşıdı. Metropolitan Museum of Art nedir, nerede? bu yüzden merak edildi. 

Metropolitan Museum of Art nerede?

Metropolitan Sanat Müzesi, The Metropolitan Museum of Art (The Met olarak da kısaltılabilir), dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden bir tanesidir. Manhattan, New York'taki Central Park'ın yanında yer alan müze, The Cloisters adı verilen Orta Çağ sanatını barındıran bölümü bünyesinde bulundurur. Müzede eski doğu, Mısır, Yunan ve Roma dönemlerine ait eserler bulunmaktadır.

Avrupa orta çağ koleksiyonunun bir bölümü ise Manhattan'ın kuzey ucundaki ek binada bulunur. Müze içerisinde bir araştırma kitaplığı, çocuklar için bir bölüm ve etkin bir eğitim sergisi bulunur. Müzede batı resim sanatının öne çıkan isimlerine ait tablolar da bulunmaktadır.

New York'un Tüm Vermeerleri filminde ana mekanlardandı.

Google Metropolitan Müzesinin 151. Yılını Kutladı - Metropolitan Museum of Art nerede ve hangi ülkede

TARİHİ

New York Eyalet Yasama Meclisi, sanat ve sanat eğitimini Amerikan halkına ulaştırmak isteyen işadamları, düşünürler ve sanatçılardan oluşan bir kolektif tarafından oluşturulan Metropolitan Sanat Müzesi'nin kurulmasını onayladı.

Kısa bir süre sonra müze ilk parçası olan bir Roma lahitini aldı, ancak iki yıl sonra - 20 Şubat 1872 - Metropolitan Sanat Müzesi ilk Beşinci Cadde mekanının kapılarını açtı. Ertesi yıl, müze bu konumu aştı ve şehrin başka bir yerindeki bir konağa taşındı. Nihayetinde, 1880'de Metropolitan Museum of Art, Fifth Avenue'deki "Museum Mile" ın bir parçası olan şu anki konumuna taşındı.

Toplam 702.516 kişinin ziyaret ettiği sergi, müze tarihinin en çok ziyaret edilen 10 sergisi arasına girdi.

 

1870 yılında kurulan ve ABD'nin en büyük müzesi olan MET, New York'un en çok ziyaret edilen turistik merkezi olarak gösteriliyor.

 

Editör: Haber Merkezi