Seçim atmosferinden çıkan ve ülkenin gerçek gündemine yoğunlaşan hükümet, Cumhur İttifakı’nın sağlam duruşu ve yeni sistemin verdiği ivme ile çok başarılı işler yapıyor. Türkiye ile meselesi olanlar son dönemde faiz ve dövizle oynayarak bizi kıskaca almak için özel bir çaba gösterdiler. Bunu aşıyoruz. Bekamız üzerindeki asıl tehdit, etrafımızdaki amansız kuşatmadan kaynaklanmaktadır. Bir terör girdabına düşürüldük ve yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. İçerideki hainlerle uğraşırken, sınırlarımızın hemen dibinde bu ihaneti kalcı hale getirecek başka gelişmeler yaşandı. Bölücü terör örgütünün dışarıdaki uzantılarına önce Irak’da, şimdi de Suriye’de terör devleti kurdurmak için şeytani planlar uygulanıyor. Bununla da kalmıyor, içerideki hainler de bu kalleşliğe zemin hazırlamak için ellerinden geleni yapıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu ihaneti durduracağız. Bunun başka yolu yok. Aynı kararlılığı hükümette de görmek, bizi ümitlendiriyor.

HDP’Lİ BELEDİYELER, TERÖR ÜSSÜ

Fırat’ın doğusunu terörden temizlemek öncelikli ve ivedi meselemiz haline gelmiştir. Hazırlıklar tamamlanmıştır ve ABD’nin oyalamalarına daha fazla müsaade edilmeden, her an harekete geçilmesini bekliyoruz. Bütün bunlara paralel olarak içerideki ihanetin de üzerine gidildiğini büyük bir memnuniyetle görüyoruz. HDP’li belediyeler, eli kanlı terörün üssü durumundadır. Sayın Cumhurbaşkanı seçimler öncesinde, HDP’li belediyelerin PKK ile ilgi ve ilişkisini kesmemeleri durumunda yeniden kayyum atamakta tereddüt etmeyeceklerini söylemişti. Bu söz, biçim için teminattı. Şimdi yapılan budur. Diyarbakır, Van ve Mardin Belediye Başkanları, belediye imkânlarını terör örgütüne tahsis ettikleri ve belediyeleri Kandillilerin şubesine dönüştürdükleri için görevden alınmışlardır. İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklama oldukça ayrıntılıdır ve görevden almaların haklı, doğru, yasal ve hukukî gerekçelerini net olarak ortaya koymaktadır. Çok yerinde ve çok isabetli bir karar verilmiştir. Kimse aklımızla alay etmesin. Seçilmiş olmak, ihaneti, teröre yardım ve yataklık etmeyi meşrulaştırmaz. Dünyanın hiçbir yerinde her ne sebeple ve her ne şekilde olursa olsun buna müsaade edilmez.

CHP, TERÖR ÖRGÜTÜNDEN ÖNCE İTİRAZ ETTİ

Ne yazık ki ilk itiraz, terör örgütünden önce CHP’den gelmiştir. Görevden alınanların seçilmiş olması, ihanetlerine maske yapılarak, CHP sözcüleri tarafından aklanmaları için özel bir çaba gösterilmiştir. Şehidi görmezden gelen, şehit yakınlarının varlığından bile haberi olmayan, ama diğer taraftan bölücü örgütün siyasi uzantısı, terörün savunucusu, devleti tanımayan ve isyan çağrıları yapan Selahattin Demirtaş’ın eşinin doğum gününü atlamayıp hediyeler verenlerin, terör yatakçısı belediye başkanlarına sahip çıkmaları, varlık sebeplerine uygundur. YPG’yi terör örgütü olarak görmeyen Kemal Kılıçdaroğlu ile Selahattin Demirtaş’ı çok beğendiğini söyleyen Ekrem İmamoğlu’nun eşlerinin, Selahattin Demirtaş’ın eşi ile muhabbetlerini, bu millet ibretle izlemektedir. Ekrem İmamoğlu, seçimlerin üzerinden henüz çok kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen, İstanbul için her anlamda büyük bir sorun olacağını ve önümüzdeki 5 yılın heba edileceğini, daha şimdiden bize ispatlamaktadır. Bu durum bizim için sürpriz olmadığı gibi, daha önce yazdıklarımızın doğruluğunu ve haklılığını da ispatlamaktadır. CHP, HDP’nin arka bahçesi haline gelmiştir ve büyük bir beka sorununa dönüşmüştür.

SOYLU’YA TEBRİK

İçişleri Bakanlığı çok doğru şeyler yapıyor. PKK/ KCK terör örgütünün uzantısı olan büyükşehir belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmaları, devlet olmanın ve hukukun gereğidir. Bu terör yatakçılarının görevden alınmalarını seçilmiş olmalarına bağlayarak, ortalığı ayağa kaldırmak isteyenler, terör sevicilerdir ve aynı suça ortaktırlar. Burası bir hukuk devletidir ve anayasamızla teminat altına alınmış hak ve hürriyetlerden hiçbirinin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve lâik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamayacağını söylemektedir. İçişleri Bakanlığı, anayasanın ve hukukun gereğini yapmıştır ve bundan sonra da aynı şekilde hareket etmeli ve ihanete, bölücülüğe, teröre yardım ve yataklık edilmesine hiçbir şart altında müsaade etmemelidir. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli, İçişleri Bakanı Soylu’yu telefonla arayarak tebrik etmiştir. Belediyelerle ilgili alınan tedbirin yerinde olduğunu, terörle mücadele kapsamında hükümetin attığı adımları desteklediklerini söylemiştir.

KIRAN OPERASYONU

Diğer taraftan, dışarıdaki teröristleri yok etmek için sürdürülen Pençe Operasyonu’na paralel olarak, Hakkari, Van ve Şırnak İl Komutanlıklarının ortak katılımı ile Kıran Operasyonu başlatılmıştır. Son derece yerinde ve zamanında yapılan bu operasyonda Hakkari, Şırnak, Van’da jandarma, polis özel harekât ve güvenlik korucularından oluşan toplam 129 operasyonel tim görev alıyor. Bu ihaneti durdurmanın, bu kalleşlerin sonunu getirmenin başka bir yolu yoktur. Bu operasyonlar büyük bir kararlılıkla devam etmeli, hainler, bölücüler, teröristler, vatan-millet düşmanları nerede olurlarsa olsunlar bulunup, hak ettikleri şekilde cezalandırılmalıdırlar. Bunu yapmak bir tercih değil, anayasanın, hukukun ve daha da önemlisi milletimizin ivedilikle beklediği bir görevdir