Süper Lig'in 7. hafta erteleme maçında Göztepe, Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 mağlup etti.

29. dakikada Guilherme'nin sol kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde Soner'in vuruşunda top üstten auta gitti.

32. dakikada sol kanattan Berkan Emir'in kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahasında Alpaslan Öztürk'ün kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

41. dakikada Guilherme'nin pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Soner Aydoğdu'nun aşırtma vuruşla kaleye gönderdiği topu, Ahmet Gülay son anda uzaklaştırdı.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı
48. dakikada Guilherme'nin ceza sahası dışı sağ çapraz pozisyonda doğrudan kaleye gönderdiği topu, kaleci Marafona uzaklaştırdı.

50. dakikada ceza sahası dışından Babacar'ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci İrfan Can'dan dönen topu kaleye göndermek isteyen Berkan İsmail'in vuruşunda, İrfan Can meşin yuvarlağı kornere attı.

62. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Cherif Ndiaye'nin vuruşunda, kaleci Marafona'dan dönen topla buluşan Halil'in şutunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.

70. dakikada Göztepe öne geçti. Sağ kanattan Halil Akbunar'ın yaptığı ortada Tripic'in sol çapraz pozisyonda bekletmeden yaptığı sert vuruşta, top filelere gitti: 1-0.

Karşılaşma Göztepe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Ligde ilk yenilgisini 5 Aralık Cumartesi günü Gençlerbirliği deplasmanında 2-1'lik skorla alan Aytemiz Alanyaspor, İzmir deplasmanından da puan çıkaramadı.


Üst üste ikinci yenilgisini alan ve 23 puanda kalan Aytemiz Alanyaspor, bu mağlubiyete rağmen aynı puana sahip olduğu Galatasaray ve Fenerbahçe'nin önünde averajla ilk sıradaki yerini korudu.

Göztepe puanını 18 yaptı
Bu sonuçla bu sezon 4. galibiyetini alan Göztepe puanını 18'e çıkardı ve ligde 5. sıraya yükseldi.


Ligde yenilmezlik serisini 6 maça çıkaran sarı-kırmızılı ekibin tek golünü kaydeden Zlatko Tripic, ilk haftadaki Yukatel Denizlispor müsabakasının ardından 2. golüne imza attı.

Salih Uçan cezalı duruma düştü
Aytemiz Alanyaspor'da bu sezon 4. kez sarı kartla cezalandırılan Salih Uçan, 13 Aralık Pazar günkü Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

Maçın ardından
Göztepe'nin teknik direktörü İlhan Palut, "İyi oynayarak, iyi sonuçlar alarak yolumuza devam etmek istiyoruz." dedi.

Palut, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, rakiplerinin ligin iyi futbol oynayan ekiplerinden biri olduğunu belirtti.


Karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını bildiren Palut, şunları kaydetti:

"Oyuncularımın 90 dakika boyunca göstermiş olduğu istekten, arzu ve enerjiden son derece memnunum. Böyle bir maçta yakalanabilecek pozisyon sayısına ulaştık, net pozisyon sayımız bugün için yeterliydi. Genel anlamda keyifli bir maçtı. Oyuncularım çok istediler gerekli özveriyi gösterdiler ve hak ettikleri üç puanı aldılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu maç için sevinecek zamanımız yok iki gün sonra deplasmanda Rizespor ile oynayacağız. Yarın itibarı ile bu müsabakaya konsantre olacağız. İyi oynayarak, iyi sonuçlar alarak yolumuza devam etmek istiyoruz." AA

Editör: Haber Merkezi