Yavuz MÜFTÜOĞLU / TÜRKGÜN

TOFAŞ’ın 2015 yılının sonunda seri üretimine başladığı ve geçtiğimiz yılın sonunda yenilenen Egea Model Ailesi, ülkemizde satışa sunuldu. 2015 yılından bu yana Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili unvanını koruyan Fiat Egea, sınıfının en iyi teknolojileri ve Firefly motor seçenekleriyle tamamen yenilendi. Model Ailesi’nin, Sedan, Hatchback ve Station Wagon gövde seçeneklerine ek olarak Crossover “Egea Cross” da şimdiden tüketicilerin beğenisini kazandı.

Egea Ailesi’ne gösterilen yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, “Egea Model Ailesi, Sedan, Hatchback ve Station Wagon gövde tipleriyle 5 yılda 274 bin adedin üzerinde satış rakamına ulaştı. Şimdi ise ailenin diğer üyeleri gibi Tofaş’ta geliştirilen ve üretilen Yeni Egea Cross ile yine Türk tüketicisinin beğeniyle karşıladığı ve tercih ettiği bir segmente giriyoruz. Ocak ayından itibaren Fiat showroomlarında yerini alan yeni Egea Ailesi’nde, Sedan modelimizi 130 bin 900 TL’den başlayan anahtar teslim fiyatıyla satışa sunarken, ailenin yeni üyesi Egea Cross modelimizi 154 bin 900 bin TL’den başlayan iddialı fiyatlarla Türkiye’deki tüketicilerin beğenisine sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

YENİ NESİL MOTOR AİLESİ

Yenilenen Egea ve Egea Cross motor gamına eklenen, yepyeni 100 HP gücünde 1.0 litrelik Firefly T3 motorla dikkat çekiyor. FireFly Turbo motor ailesinin bir parçası olan 1.0 Firefly T3, düşük tüketim ve emisyon değerlerini, daha çok güç ve tork ile birleştirerek performans sunuyor. Euro 6D final uyumlu Multijet dizel motorlar ise 1.3 litre 95 HP ve 1.6 litre 130 HP (daha önce 120 HP) olmak üzere iki farklı güç seçeneği sunuyor.

5 araçtan 1’i Fiat

AYTAÇ, Türkiye’de otomobil pazarı 2020 sonunda 772 nin 788 adetle kapandığını hatırlatarak, “Markamız yılı açık ara lider kapattı. Fiat markası olarak, 2020 yılında 137 bin 324 adet araç satış gerçekleştirdik ve yaklaşık %18 pazar payımız var. Otomobil satışlarımız 92 bin 364, pazar payımız %15,1. Hafif ticari araç satışlarımız ise 45 bin adet, pazar payımız ise %27,6 olarak gerçekleşti. Markamız 57 ilde lider.

Editör: Haber Merkezi