Kahvaltı sofralarının popüler yiyecekleri arasına giren granola pek çok kişi tarafından merak ediliyor. ‘Granola nedir? Faydaları nelerdir?’ sorularının yanıtını turkgun.com olarak haberimizde bir araya getirdik. İşte, popülaritesini günden güne artıran gronala hakkında bazı detaylar…

ENERJİ KAYNAĞI

Kahvaltıda düzenli olarak tüketilen gronala, gün içinde yaşanan yorgunluk ve stresi azaltırken, verdiği enerji sayesinde ihtiyacınız olan gücü yeniden toplamanızı sağlar.

ABUR CUBURDAN UZAK TUTAR

Kan şekerini sağlıklı bir şekilde düzenlemeye yardımcı olan granola sayesinde, abur cubur isteğini azaltır ve bu şekilde istenmeyen kilo alımına engel olur.

KAN SONUÇLARINDA BELİRGİN DÜZELME

Şekersiz ve doğal olarak tüketilen gronala, trigliserit seviyesini ve yüksek kolesterolü düzenler. Düzenli tüketim sonunda yapılan kan tahlillerindeki sonuçlarda belirgin bir düzelme görülmüştür.

MUTLU BAĞIRSAKLAR

İçerdiği yüksek lif sayesinde sağlıklı bir sindirim sistemine ve mutlu bağırsaklara kavuşmak işten bile değildir. Bu arada gronala tüketirken, bol sıvı alımı da ihmal edilmemelidir.

STRES VE DEPRESYONA ELVEDA

Anksiyete, gerginlik, stres ya da depresyon gibi belirli sorunların hafifletilmesi ve giderilmesi için; yulaf, çekirdek ve kuru yemişler, öncelikle tavsiye edilen gıdalar arasındadır. Ve granola bu yiyecekleri bol bol ihtiva eder.

PARLAK BİR HAFIZA İÇİN…

Gronola, içerdiği antioksidanlar da dahil olarak, farklı minerallar, sayesinde, beyin fonksiyonlarının zaman içerisinde yavaşlamasını önlemede önemli bir rol oynar. Bu şekilde konsantrasyon kaybı ve hafıza sorunlarının önüne geçmek mümkün olur.

TEMİZ BİR KARACİĞER

Granolanın içinde vücudu zehirli maddelerden temizleyen karaciğerin lesitin üretimine yardımcı olan yararlı besinler vardır. Ayrıca, yetersiz beslenmenin en çok etkilediği organ olan karaciğer için granolanın içeriğindeki belirli amino asit açısından zengin besinlerden fayda sağlayabilir.

SAĞLAM KEMİKLER

Özellikle susam ve badem ile beraber servis edilen granola, yüksek oranda kalsiyum içeriği sağlayan bir yapıdadır. Bu kombinasyon kemikleri ve dişleri güçlendiren harika bir tarif oluşturarak, eklem iltihabını engeller.

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi