Gripin grubu bu akşam Şarkılar Bizi Söyler'e konuk oluyor. Şarkılar Bizi Söyler yeni bölüm fragmanında Gripin üyelerini görenler hakkında detayları araştırıyor. Gripin üyeleri kimdir, Gripin şarkıları ödülleri neler? en çok merak edilenler arasında. Gripin grubu vokali Birol Namoğlu'dur. 2007 yılında Altın Kelebek'te ödül almışlardır. 

GRİPİN KİMDİR, ÜYELERİ KİMDİR? 

Gripin üyeleri şu şekildedir: Birol Namoğlu (vokal), Murat Başdoğan (gitar), İlker Baliç (davul) ve Arda İnceoğlu (bas gitar, klavye) yer almaktadır. Profesyonel müzik kariyerleri 2004 yılında yayınladıkları "Hikayeler Anlatıldı" albümüyle başlamıştır. 2007 yılında kendi isimleriyle çıkardıkları ikinci albüm, Altın Kelebek'te "Yılın En İyi Grubu" ödülüne layık görülmüştür. 2010'da piyasaya sürülen "M.S. 05 03 2010" albümündeki "Beş", "Durma Yağmur Durma" ve "Sen Gidiyorsun" şarkıları müzik listelerinde büyük başarı elde etmiştir.

gripin grubu

GRİPİN ALDIĞI ÖDÜLLER

34. Hürriyet Altın Kelebek Ödülleri
En iyi çıkış yapan grup
İstanbul FM Altın Ödüller 2007
En iyi şarkı, beste ve söz (Emre Aydın'la beraber Sensiz İstanbul'a Düşmanım şarkısı için)
17. Kral Tv Müzik Ödülleri
En iyi Grup
Ondokuz Mayıs Üniversitesi 1. Medya Ödülleri
Yılın En İyi Grubu
43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri
En iyi müzik grubu

ŞARKILAR BİZİ SÖYLER BU HAFTAKİ KONUKLARI

İlk bölümü 25 Şubat'ta yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler programı 13 Kasım Cumartesi akşamı konusu Karışık Kaset konsepti olacak. Şarkılar Bizi Söyler'in bu akşamki konukları ise Yılmaz Erdoğan, Ceylan Ertem, Kalben ve Gripin oluyor.

Editör: Haber Merkezi