Başrollerinde Ediz Hun ve Emel Sayın'ın yer aldığı Gülizar filmi 360 tv'de seyircisiyle buluşuyor. Küçük yaşlarda beşik kertmesi yapılan Karadenizli 2 gencin hikayesini anlatan film izleyenleri keyifli anlar yaşatıyor. Peki, Gülizar filmi ne zaman çekildi? İşte detaylar...

GÜLİZAR FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Atıf ve Hulusi Bey’in aileleri gereksiz bir kavga yüzünden geçmişte birbirlerine düşman olmuşlardır. Bu düşmanlığın gereksiz olduğuna kanaat getirdikten sonra aynı anda doğan çocuklarını beşik kertmesi yaparak barışmaya karar verirler. Yıllar geçer, çocuklar büyür ve evlenecek yaşa gelirler. Bu süre içerisinde gençler birbirlerini hiç görmezler. Suat okumak için Avrupa’ya gitmiştir ve yıllar sonra dönmeye karar verir.

Bu haberi alan Hulusi Bey, Atıf beye giderek damatlarının geri döndüğünün haberini verir. Bu sırada Pervin okulda yıl sonu müsameresinin hazırlıkları ile uğraşmaktadır. Ev hayatından oldukça uzak olan genç kız yemek yapmayı bile bilmemektedir. Bu yüzden ailesi Suat’tan başka kimsenin onu almayacağını düşünür. Avrupa’dan dönen Suat son derecede çapkın bir adamdır. Uçakta bile hostesle daha fazla vakit geçirmek için uğraşan genç adam kendisini karşılamaya gelen anne babasını saatlerce bekletir.

Babası Pervin’le bir an önce tanışmasını ister. Genç adam kızı beğenmezse evlenmeyeceğini dile getirse de bu işin sonunun kan davasına kadar gideceğinin farkındadır. Nişanlısının sadık bir insan olmasını bekleyen Pervin, Suat’ın dillere destan çapkınlığının haberini alır. Böyle bir adamla evlenmek istemeyen genç kız ona bir oyun oynamaya karar verir. Gerçek kimliğini saklayarak kendisini bir ses sanatçısı olarak tanıtır. Adının Gülizar olduğunu söyler. Suat Gülizar’ın güzelliğinden çok etkilenir ve ona aşık olur ve bu yüzden Pervin’le evlenmeyi reddeder.

Hiç görmediği bu kızdan kaçmanın yollarını aramaya başlar. Fakat Pervin’in babası bu evlilik konusunda çok ısrarcıdır. Bunun bir kan davasına dönüşeceğini söyler. Genç adamın Gülizar’a aşık olduğunu öğrenen adam onu öldürmekle tehdit etmeye başlar. Suat sevdiği kadının zarar görmesini istemediği için çaresizce Pervin’le evlenmeyi kabul etmek zorunda kalır. Nikah masasına dünyanın en mutsuz insanı olarak oturan Suat gerçeği öğrendikten sonra dünyanın en mutlu insanı olacaktır.

GÜLİZAR FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER, NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

1972 yılında çekilem Gülizar filminin oyuncu kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Hulusi Kentmen

Ediz Hun

Emel Sayın

Renan Fosforoğlu

Atıf Kaptan 

 

Editör: Haber Merkezi