Gülseren Budayıcıoğlu’nun biyografisi ve eserleri, milyonları televizyon ekranlarına kilitleyen dizilerin ardından merak ediliyor. Gerçek yaşam öykülerinden uyarlanan diziler, izleyenleri etkilerken, bu hikayeleri kaleme alan kişi de araştırılıyor. Peki, Gülseren Budayıcıoğlu kimdir? İşte biyografisi ve eserleri…

GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU KİMDİR?

Başarılı yazar ve psikiyatr Budayıcıoğlu, 1947 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Babası devlet memuruydu. Bir kız, bir erkek kardeşi vardır.

İlkokuldan sonra TED Ankara Koleji'ne ve sonrasında da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. Bu arada TRT'nin açtığı spikerlik sınavlarını kazanarak bir yandan da ders dışında kalan zamanlarında Ankara Radyosunda çalışmaya başladı. Ardından TRT Televizyonu yayına başlayınca oraya geçti. TRT de anons spikerliğinden, eğlence programlarını sunmaya kadar hemen her programda görev aldı.

Tıp fakültesini tamamlamasının akabinde doktor oldu ve TRT'den ayrıldı, sınıf arkadaşı Aydın'la evlendi. Psikiyatri alanında ilerlemek isteyen Budayıcıoğlu, Hacettepe Üniversitesi psikiyatri alanında eğitimine başladı. Aynı yıl kızı Yağmur dünyaya geldi.

İhtisası bittikten sonra Hacettepe'de öğretim görevlisi olarak kaldı. Bu dönemde babaısnı kaybetti ve oğlu Haan dünyaya geldi. Doçentlik tezini tamamlamak için çalışan Gülseren Budayıcıoğlu, Hacettepe'deki görevinden istifa ederek, kendi muayenehanesini açtı. Kliniğe olan ilgi artınca 2005 yılında daha kapsamlı olan Madalyon Psikiyatri kliniğini kurdu.

2007 yılında eşi Aydın Budayıcıoğlu'nu hayatını kaybetti. 2012 yılında Madalyon Psikiyatri Merkezi İstanbul şubesini kurdu. Diğer yandan kaleme aldığı kitapları bulunuyor.

ESERLERİ

2008 - Günahın Üç Rengi: Madalyonun Öteki Yüzü

2011 - Hayata Dön

2015 - Kral Kaybederse

2020 - Madalyonun İçi: Bir Psikiyatrin Not Defteri

Editör: Haber Merkezi