Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, iyileşen hasta sayısı artışından büyük hız görülürken, yoğun bakım ve entübe hasta sayısında düşüş görülüyor. Peki, 20 Nisan corona virüsü vaka ve ölü sayısı kaç oldu? İşte, güncel Türkiye koronavirüs son durumu…

20 NİSAN CORONA VİRÜSÜ VAKA VE ÖLÜ SAYISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, son 24 saatin koronavirüs bilançosunu paylaşırken diğer yandan da virüse karşı ısrarcı olunması gerektiğini vurguladı. Bakan Koca, yaptığı paylaşımda, Bugün bin 454 hastanın daha şifa bulduğunun altını çizerken, en az virüs kadar ısrarcı olunması gerektiğini, bu savaşı sağlık ordumuzun tedbirleri ve özverisiyle kazanacağımızı ifade etti.

Bakan Koca’nın paylaştığı günlük verilere göre ise, son 24 saat içinde 39 bin 703 kişiye test yapıldı. 4 bin 674 kişide daha Kovid-19teşhisi koyuldu.

Koronavirüs nedeniyle bir gün içinde 123 kişi hayata veda ederken, bin 454 hasta virüsü yenerek sağlığına kavuştu.

GÜNCEL TÜRKİYE KORONAVİRÜS SON DURUMU

Türkiye’de bugüne kadar yapılan test sayısı 673 bin 890 olarak kaydedilirken, toplamda tespit edilen vaka sayısı 90 bin 980 oldu.

Kovid-19 nedeniyle bugüne kadar toplamda bin 909 kişi yaşamını yitirirken, hastalığı yenerek sağlığına kavuşan hasta sayısı ise 13 bin 430’a yükseldi.

Önceki günlerde erken tanı ve tedavinin önemini vurgulanmıştı, yoğun bakım ve entübe hasta rakamları da bu tespiti doğruluyor. Toplamda yoğun bakım hasta sayısı bin 909 olurken, bugün entübasyon uygulanan hasta sayısı bin 33 olarak kayıtlara geçti.

Editör: Haber Merkezi