Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yazılı açıklamayla İstanbul ve Kocaeli'de 27-29 Mart tarihleri arasında iklim medya programı düzenleyecek. Programa 8 ülkeden davet edilen 17 yabancı basın mensubu katılım sağlayacak
DÜNYA KAMUOYUNA TANITILACAK
Program kapsamında, Türkiye'nin çevre ve iklim politikaları, sürdürülebilir kalkınma vizyonu ve yerli teknolojiler uluslararası basın mensuplarıyla paylaşılacak. Ayrıca Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelesinde uyguladığı adımlar, evre yönetimi alanındaki etkinlikleri ve bilimsel araştırma altyapısı dünya kamuoyuna tanıtılacak
Katılımcılar TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ni ziyaret ederek atık su izleme sistemleri, hava kalitesi ölçüm teknolojileri ve çevre dostu üretim süreçleri hakkında yerinde bilgi edinecek.
Ayrıca İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenecek STRATCOM Zirvesi kapsamında çevre ve iklim temalı panele katılım sağlayacaklar.
Kocaeli programında ise İzmit Körfezi'nde yapılan dip çamuru temizliği çalışmaları ve deniz atıkları toplama faaliyetleri incelenecek. Medya turları, kasım ayına kadar toplam 5 program olarak devam edecek.