Antalya Valiliği himayesinde yürütülen Coğrafi İşaret Seferberliği kapsamında, Akseki’nin dört geleneksel lezzeti için tanıtım programı düzenlendi. Akseki Kaymakamlığı ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na coğrafi işaret başvurusu yapılan Akseki Ekşi Tarhana Çorbası, Akseki Filizli Pilavı, Akseki Saraylı Tatlısı ve Akseki Çimi Peyniri, düzenlenen etkinlikte kamuoyuna tanıtıldı.
Akseki Hakime Hanım Konağı’nda gerçekleştirilen programa Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin’in yanı sıra ilçe protokolü, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Konuşmasında Antalya’nın kültürel mirasının korunması için yoğun çalışma yürütüldüğünü belirten Vali Şahin, “Akseki’nin köklü geçmişi ve zengin mutfağı, yaptığımız çalışmalarla tescil yolunda önemli bir aşamaya geçti. Ekşi tarhana, filizli pilav ve saraylı tatlısı için başvurular tamamlandı. Çimi Peyniri de ATSO tarafından sürece dahil edildi.” dedi.
Programın ev sahibi olan Hakime Yılmaz da etkinliğin Akseki’nin tanıtımına değer kattığını söyledi.
Vali Şahin, konuşmaların ardından tescil sürecindeki ürünleri inceleyerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.