Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Alihan Kuriş Suç Örgütü soruşturması kapsamında haklarında arama kararı bulunan Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz’ın gayriresmî yollarla yurt dışına kaçma hazırlığında olduklarına ilişkin bilgiye ulaşılması üzerine yürütülen çalışmalar sonucunda şüpheliler yakalandı.
ŞÜPHELİLERİN YERİNİ İSTANBUL EMNİYETİ TESPİT ETTİ
Firari şüphelilerin yurt dışına kaçış hazırlığı içerisinde olduklarına ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz’ın bulundukları yer İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince tespit edildi.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünce elde edilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilen koordineli çalışma sonucunda şüpheliler, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Marmaris ilçesi Bozburun Mahallesi’nde yakalandı.
BOZBURUN’DA KAÇIŞ HAZIRLIĞINA İLİŞKİN DETAYLI ÇALIŞMA
Firari şüphelilerin gayriresmî yollarla yurt dışına çıkabileceklerine ilişkin bilgi üzerine Bozburun bölgesinde kapsamlı araştırma gerçekleştirildi.
Çalışmalar sırasında Yasin Kaya isimli şahıs yakalandı. Kaya, ifadesinde İstanbul’da Elvan Gıda Ticaret’te şoför olarak çalıştığını, 16 Ağustos 2026 tarihinde 34 ND 2452 plakalı araçla Ahmet Hilmi Yılmaz isimli şahısla birlikte İstanbul’dan Bozburun’a geldiğini beyan etti.
Yasin Kaya; Ahmet Hilmi Yılmaz’ı Elvan Ticaret’in patronunun yeğeni olması nedeniyle tanıdığını, söz konusu kişinin aracın sağ arka koltuğunda seyahat ettiğini ve yanında iki valiz bulunduğunu söyledi.
Kaya’nın beyanına göre Bozburun’a ulaştıklarında Atatürk Heykeli önünde birbirlerinden ayrıldılar. Kaya ayrıca kendisi adına Şirin Hotel’de yer ayrıldığını ve 16, 17 ve 18 Ağustos tarihlerinde burada konakladığını belirtti.
Yapılan incelemelerde Kaya’nın 18 Ağustos’ta Şirin Hotel’den çıkış yaptığı, daha sonra aynı gün otele yeniden giriş yaptığı tespit edildi.
OTEL, PANSİYON, TEKNELER VE ARAÇTA ARAMA YAPILDI
Firari şüphelilerin bulunabileceği değerlendirilerek Bozburun’daki;
- Şirin Hotel,
- Huzur Apart,
- Suna Pansiyon,
- şüphelilerin kullanabileceği değerlendirilen 3 ayrı tekne
- ve 34 ND 2452 plakalı araçta
arama gerçekleştirildi.
İlk aşamada gerçekleştirilen bu aramalarda firari şüphelilere ve herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. 34 ND 2452 plakalı araç üzerinde Olay Yeri İnceleme Büro Amirliği ekiplerince parmak izi çalışması gerçekleştirildi.
YASİN KAYA “SUÇLUYU KAYIRMA” SUÇUNDAN TUTUKLANDI
Şüphelilerin kaçış hazırlıklarına yardımcı olduğu değerlendirilen Yasin Kaya hakkında Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla “suçluyu kayırma” suçundan işlem yapıldı. Kaya’nın kullandığı 1 cep telefonuna el konuldu.
1980 Taşova doğumlu ve şoför olduğu belirtilen Yasin Kaya, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi ve hâkimlikçe tutuklandı.
Yürütülen takip ve koordinasyon çalışmalarının devamında, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünce yerleri tespit edilen firari Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Marmaris Bozburun’da yakalandı.

HİLMİ TUNA KURİŞ’E YÖNELİK ÖNCEKİ ARAMALARDA 206 KİLO ALTIN ELE GEÇİRİLMİŞTİ
Alihan Kuriş Suç Örgütü soruşturması kapsamında Hilmi Tuna Kuriş’in yakalanmasına yönelik daha önce gerçekleştirilen çalışmalar sırasında da önemli miktarda mal varlığı ele geçirilmişti.
Hilmi Tuna Kuriş’in saklanabileceği ve bağlantılarının bulunabileceği adreslere yönelik yürütülen araştırmalarda, uzun yıllardır yönetim kurulu üyesi olduğu şirketin bulunduğu iş merkezi deposunda gerçekleştirilen aramada 206 kilogram altın ile yüksek miktarda döviz ele geçirilmişti.
Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz’ın yakalanmasıyla birlikte şüphelilerin yurt dışına kaçış hazırlıkları, kendilerine yardım eden kişiler, kullandıkları güzergâhlar ve varsa diğer bağlantılarının ortaya çıkarılmasına yönelik adli soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir.