Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, halk otobüsü önce park halindeki araçlara, ardından da bir kafeye çarptı. Kazada otobüs şoförü ve 4 yolcu yaralandı.
Otobüs Önüne Çıkan Araçlara Çarptı
Büyükşehir Belediyesine ait 07 AU 0253 plakalı halk otobüsünü kullanan Emre K. (32), Zerdalilik Mahallesi Cebesoy Caddesi’nde ilerlerken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otobüs, yol kenarında park halinde bulunan 6 araca çarptıktan sonra bir kafenin camlarını kırarak içeri girdi.
Sürücü ve 4 Yolcu Yaralandı
Kazanın ardından otobüs şoförü araç içinde sıkışırken, otobüste bulunan 4 yolcu da yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
İtfaiye ekipleri, sıkışan sürücü Emre K.’yi kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Kazanın Sebebi Sürücünün Fenalaşması Olabilir
Kazayla ilgili yapılan ilk değerlendirmelere göre, otobüs şoförünün direksiyon başında fenalaştığı tahmin ediliyor.
İş yeri ve aracı zarar gören Nevzat Güray, kazanın büyük bir gürültüyle gerçekleştiğini belirterek, “Dışarı çıktığımızda otobüsün kafeye girdiğini gördük. Öncesinde karşı yolda 4-5 araca çarpmıştı. Sürücünün fenalaştığı ve kalp krizi geçirmiş olabileceği söylendi.” dedi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.