Türkiye'nin 6 Şubat 2023'te yaşadığı "asrın felaketi"nin üzerinden 3 yıl geçti. Bu acı günde, felaketin ilk anından itibaren Türkiye'nin yardımına koşan ilk ülke olan kardeş Azerbaycan’dan bir kez daha güçlü bir dayanışma mesajı geldi.

"Azerbaycan Halkı Her Zaman Türkiye'nin Yanındadır"
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda, 6 Şubat depremlerinin yol açtığı büyük yıkım ve binlerce can kaybı derin bir üzüntüyle anıldı. Açıklamada, iki ülke arasındaki sarsılmaz bağlara dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:
"Azerbaycan devleti ve halkı her zaman Türkiye'nin yanındadır ve bu acıyı kendi acısı gibi paylaşıyor."
Daimi Refah ve Huzur Temennisi
Depremin 3. yılı vesilesiyle yayımlanan mesajda, sadece acıların paylaşılmasıyla yetinilmedi; Türk devletinin ve halkının geleceğine dair iyi dileklerde de bulunuldu. Paylaşımın devamında, Türkiye'nin daimi refahı, huzuru ve esenliği için kardeşlik vurgusu yapıldı.
Kardeşlik Yardımları Unutulmadı
Asrın felaketinin yaşandığı ilk günlerde Azerbaycan; arama kurtarma ekipleri, sahra hastaneleri ve insani yardım tırlarıyla deprem bölgesinde en aktif rol oynayan ülkelerden biri olmuştu. 6 Şubat 2026 tarihinde paylaşılan bu mesaj, iki ülke arasındaki "Tek Millet, İki Devlet" şiarının sadece iyi günde değil, en zor günlerde de sarsılmaz bir şekilde devam ettiğini bir kez daha kanıtladı.