Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü planlı çalışma kapsamında Bahçelievler’de düzenlenen operasyonda şüpheliler ateş açtı. Çatışmada bir uzman çavuş yaralanırken iki şüpheli yakalandı, bir kişi ise aranıyor.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya hesabından yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
BASIN AÇIKLAMASI
Uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik olarak Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülen planlı tahkikatta;
Uyuşturucu madde sattığı tespit edilen şahıslarla, gizli soruşturmacı aracılığında Bahçelievler ilçesinde 27.02.2026 tarihinde temas gerçekleştirilmiştir.
Uyuşturucu madde alışverişi sırasında bölgede konumlanan JASAT ekiplerinin hareketlenmesi üzerine, şüpheli şahıslar tarafından görevlilere ateş açılmış, meydana gelen silahlı çatışmada J.Uzm.Çvş. B. B. kolundan yaralanmıştır.
Şüphelilerden H.K ve O.I yakalanmış olup, üçüncü şüphelinin yakalanmasına yönelik kolluk çalışmaları devam etmektedir.
Olayla ilgili olarak şüpheli şahıslar hakkında “Görevli Memura Mukavemet”, “6136 sayılı Kanuna Muhalefet” ve “Kasten Öldürmeye Teşebbüs” suçlarından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı

ADALET BAKANI GÜRLEK'TEN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili bir açıklama da Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten geldi.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
İstanbul'da uyuşturucuyla mücadele operasyonu esnasında kahraman jandarmamıza ateş açılması, devletimizin hukuk içinde sürdürdüğü kararlı mücadeleye yöneltilmiş açık bir saldırıdır.
Görevi başındaki kamu görevlisine silah çekenler, adalet önünde hesap verecek; vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği her şart altında kararlılıkla korunacaktır.
Uyuşturucuya, silahlı suç örgütlerine ve gençlerimizi hedef alan her türlü karanlık yapıya karşı mücadelemiz kesintisiz ve tavizsiz biçimde sürecektir.
Bu vesileyle yaralanan Jandarma Uzman Çavuşumuza acil şifalar diliyor; Jandarmamızı ve JASAT ekiplerimizi cesaretleri ve fedakârlıkları için yürekten tebrik ediyorum.