Türkgün | Gündem | Bakan Bak’tan dikkat çeken açıklama! 10 milyondan fazla genç bu merkezlere gidiyor!

Bakan Bak’tan dikkat çeken açıklama! 10 milyondan fazla genç bu merkezlere gidiyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye genelindeki 650 gençlik merkezinden 10 milyonun üzerinde gencin yararlandığını açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye genelindeki 650 gençlik merkezinden 10 milyonun üzerinde gencin yararlandığını açıkladı.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: AA

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Antalya’nın İbradı ilçesinde yapımı tamamlanan Ormana Kültür Merkezi ile Ersoy ailesi tarafından yaptırılarak Gençlik ve Spor Bakanlığına hibe edilen İbradı Ali Haydar Ersoy Gençlik Merkezi’nin açılışına katıldı.

Törende konuşan Bak, gençlik ve kültür merkezlerinin ilçeler için önemli yatırımlar olduğunu belirtti. İbradı’nın tarihi dokusu, düğmeli evleri ve sokaklarıyla dikkat çektiğini ifade eden Bak, ilçeye kalıcı eserler kazandıran Ersoy ailesinin katkılarının önemine değindi.

“10 milyonun üzerinde genç bu merkezlere geliyor”

Türkiye’nin farklı bölgelerinde gençlik merkezleri açtıklarını belirten Bakan Bak, bu tesislerde gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katıldığını söyledi.

Bak, gençlik merkezlerinin önemini şu sözlerle anlattı:

“Türkiye'de 650 gençlik merkezimiz var. Buralara 10 milyonun üzerinde genç geliyor, onlarla beraber projeler yapıyoruz, sanattı, müzikti, kültürdü pek çok aktiviteyi gerçekleştiriyoruz, spor yapıyoruz.”

Gençlerin kültürel değerlerine bağlı, sosyal yönü güçlü bireyler olarak yetişmeleri için çalıştıklarını kaydeden Bak, bu merkezlerin gençlerin sosyalleşmesine de katkı sunduğunu ifade etti.

Gençleri dijital bağımlılık ve uyuşturucudan uzak tutmayı hedefliyorlar

Gençlik merkezlerinin yalnızca etkinlik alanı olmadığını vurgulayan Bak, gençleri dijital bağımlılık ve uyuşturucu başta olmak üzere kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın öncelikleri arasında bulunduğunu belirtti.

Bak, gençlerin müzik, sanat ve spor gibi faaliyetlerle ilgilenebilecekleri alanlara ihtiyaç duyduğunu ifade ederek bu tür tesislere yönelik yatırımların sürdüğünü dile getirdi.

Antalya’ya yaklaşık 5 bin kişilik yeni yurt kapasitesi eklendi

Konuşmasında üniversite öğrencilerinin barınma imkânlarına da değinen Bakan Bak, Antalya’da son 3,5 yılda yaklaşık 5 bin kişilik yeni yurt kapasitesinin oluşturulduğunu açıkladı.

Türkiye genelinde Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde 1 milyon öğrencilik barınma kapasitesi bulunduğunu belirten Bak, devlet yurtlarında öğrencilere ücretsiz sabah kahvaltısı ve akşam yemeği sunulduğunu söyledi. Bak, öğrencilerin sosyal aktivitelere katılabilecekleri imkânların da sağlandığını kaydetti.

Bakan Bak’tan Erdoğan’a teşekkür

Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yatırımlara verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek ülkenin dört bir yanında hizmet ve eser üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Açılışta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ve İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen’e de teşekkür eden Bak’ın konuşmasının ardından tören, katılımcıların iştirakiyle gerçekleştirildi.

Törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ve ilçe sakinleri katıldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...