Türkgün | Gündem | Bakan Bayraktar: Nükleer enerji Türkiye’nin enerji güvenliği için vazgeçilmez

Bakan Bayraktar: Nükleer enerji Türkiye’nin enerji güvenliği için vazgeçilmez

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının 2026 yılı bütçesi görüşmelerinde nükleer enerjinin Türkiye’nin enerji geleceği açısından stratejik öneme sahip olduğunu vurgularken, Ankara’daki su zamlarına ilişkin tartışmalara da yanıt verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının 2026 yılı bütçesi görüşmelerinde nükleer enerjinin Türkiye’nin enerji geleceği açısından stratejik öneme sahip olduğunu vurgularken, Ankara’daki su zamlarına ilişkin tartışmalara da yanıt verdi.

KAYNAK: AA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Genel Kurulu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2026 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında nükleer enerji, su zamları ve doğal gaz yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nükleer enerjinin Türkiye için stratejik bir gereklilik olduğunu belirten Bayraktar, “Bu, bizim ülkemizin enerji geleceği, enerji güvenliği ve temiz bir şekilde sağlanabilmesi için, yani karbon emisyonu üretmeden sağlanabilmesi, mevcut yaptığımız yenilenebilir yatırımları desteklemek için olmazsa olmaz unsurlardan bir tanesidir.” dedi. Bayraktar, dünyada 60’ın üzerinde yeni nükleer reaktörün inşa edildiğini, Türkiye’nin de Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni uluslararası standartlara uygun ve yüksek güvenlik önlemleriyle hayata geçirdiğini ifade etti.

Genel Kurul’daki konuşmasında Ankara, İstanbul ve İzmir’deki su fiyatlarına da değinen Bayraktar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kendisine mesaj atarak zam yapılmadığını söylediğini aktardı. Bayraktar, “Biz bütün rakamları ASKİ’nin, yani Büyükşehir Belediyesine bağlı su idaresinin web sitesinden aldık. Kamuya açık bir bilgiyi söylüyorum, bunu kendi kafamızdan uydurmadık.” diye konuştu.

Ankara’ya ilişkin kullandıkları verilerin resmi ve belediyeye ait olduğunu vurgulayan Bayraktar, “Eğer ASKİ’nin web sitesindeki rakamlarda bir yanlışlık varsa, biz burada düzeltiriz.” ifadelerini kullandı. Ankara’da su faturalarının elektrik fiyatlarının üzerinde seyrettiğini de belirten Bayraktar, bu duruma Plan ve Bütçe Komisyonu’nda da dikkat çekildiğini hatırlattı.

Doğal gaz yatırımlarına da değinen Bayraktar, Niğde’nin tüm ilçelerinde doğal gaz bulunduğunu, Varto’nun ise 2026-2027 planlaması kapsamında olduğunu belirterek, “Çalışmalarımız 2026 yılında başlayacak ve boru gazıyla doğal gazı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’in su zamlarına ilişkin “yanıltıcı bilgi verildiği” yönündeki eleştirilerine de yanıt veren Bayraktar, “Bu rakamlar ASKİ’de var. Yanlışsa onlara bakmakta fayda var ama bunlar sizin rakamlarınız.” ifadelerini kullandı.

Genel Kurul’da görüşmelerin ardından 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin 6. maddesi kabul edildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...