Türkgün | Gündem | Bakan Göktaş duyurdu: 'Çocuklar Güvende' mobil uygulaması hizmete girdi

Bakan Göktaş duyurdu: 'Çocuklar Güvende' mobil uygulaması hizmete girdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların siber zorbalığa karşı korunması amacıyla “Çocuklar Güvende” mobil uygulaması ve web sitesinin hizmete sunulduğunu açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların siber zorbalığa karşı korunması amacıyla “Çocuklar Güvende” mobil uygulaması ve web sitesinin hizmete sunulduğunu açıkladı.

KAYNAK: AA

Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların siber zorbalıkla mücadele sürecinde destek alabilmesi için hazırlanan “Çocuklar Güvende” mobil uygulaması ve web sitesinin hizmete sunulduğunu duyurdu.

Sosyal medyadan duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaya ilişkin açıklama yapan Göktaş, paylaşımını sosyal medya hesabından yaptı.

Küresel ölçekte çocukların yüzde 30’undan fazlasının siber zorbalıkla karşı karşıya kaldığının ifade edildiğini belirten Göktaş, bu vakaların önemli bir kısmının ise bildirilmediğine dikkat çekti.

Mahinur Özdemir Göktaş'ın bakan olması Belçika basınında

Göktaş açıklamasında, “Özellikle ebeveynler, çocukları zorbalığa maruz kaldığında yapmaları gerekenler konusunda desteğe ihtiyaç duyuyor. Tam da bu sebeple rehber niteliğindeki 'Çocuklar Güvende' mobil uygulamamızı ve web sitemizi hizmete sunduk.” ifadelerini kullandı.

Çocuklar için dijital destek

Bakan Göktaş, uygulamanın çocuklar ve ebeveynler için bir rehber niteliği taşıdığını belirterek şu değerlendirmede bulundu:

“Onları koruyan, dinleyen ve destekleyen dijital bir yol arkadaşı oluşturduk. Çocuklarımız olası bir riskle karşılaştıklarında doğrudan bildirimde bulunabiliyor, ebeveynlerimiz ise anında ve kolaylıkla doğru destek mekanizmalarına ulaşabiliyor.”

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...