Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından, bir televizyon programında Türkiye’nin nüfus yapısına ilişkin gerçekleşen diyaloğa yönelik videolu mesaj yayımladı.
Göktaş, evlerde çocuk seslerinin çoğalmasını ve hikayelerin nesilden nesile büyümesini en büyük arzuları olarak ifade etti.
“HANELERİMİZİN YÜZDE 57’SİNDE ÇOCUK BULUNMUYOR”
Türkiye’nin nüfus yapısına ilişkin dikkat çeken bir veriyi paylaşan Göktaş, bugün hanelerin yüzde 57’sinde çocuk bulunmadığını belirtti.
Göktaş, bu durumun nüfus politikalarının önemini bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Bugün hanelerimizin yüzde 57’sinde çocuk bulunmaması, nüfus yapımıza ilişkin politikalarımızın önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Bakanlık olarak, milletimizin güçlü yarınları için dinamik nüfus yapımızı ve aile kurumumuzu korumayı hayati bir unsur olarak görüyoruz.”

“AİLE HİKAYELERİMİZİ BÜYÜTMEK İÇİN REFORM NİTELİĞİNDE DESTEKLER GELİŞTİRİYORUZ”
Nüfus yapısını güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Göktaş, Aile ve Nüfus On Yılı vizyonuna dikkat çekti.
Göktaş, çok yönlü nüfus politikaları ürettiklerini ve ailelere yönelik destek mekanizmaları geliştirdiklerini belirterek şöyle konuştu:
“Aile ve Nüfus On Yılı vizyonumuz doğrultusunda çok yönlü nüfus politikaları üretiyor, aile hikayelerimizi büyütmek için reform niteliğinde destek mekanizmaları geliştiriyoruz.”
Göktaş, güçlü ailelerle daha büyük sofralarda buluşma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
“Güçlü ailelerimizle daha büyük sofralarda buluşma niyetiyle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”