Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, lise yakınında, öğrencilerin okula gittiği sokakta H.O.'nun silahla 2'si ağır, 11 öğrenciyi yaraladığı olayın ardından Manisa'nın Turgutlu ilçesinde geldi.

Kaymakamlıkta kriz masası kuruldu
Turgutlu Kaymakamlığı'nda oluşturulan kriz masasında yetkilerden olaya ilişkin bilgi alan Bakan Tekin ile Bakan Çiftçi'yi Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve protokol karşıladı.
Bakan Çiftçi: 3 çocuk yoğun bakımda
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi Manisa'daki silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Bakan Çiftçi yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Yaralanan 3 çocuk ameliyatta, 8 yaralının 3'ü yoğun bakımda. Olay bütün idari yönleri ile soruşturulacak. İhmali olanlar tespit edilecek. Milli eğitim 20 psikososyal uzmanı görevlendirdi. Adalet Bakanlığı'mız kanalı ile çalışmalar yürütülüyor. Biz 7 bakanlık olarak okullar başlamadan önce okul güvenliği ile ilgili görüşmeleri yapmıştık.
MEB tedbirleri yanında bizim de okul güvenliğine dair tedbirlerimiz var. Okulları güvenlik riskine göre değerlendiriyoruz. Birinci ve ikinci derecedeki riskli okullarda kolluk kollarımız var.
Turgutlu İnci Üzmez Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi birinci dereceden riskli okullardan biri. Bir bekçi görev yapıyor. Ayrıca bahçe görevlisi de var ve göre yapıyordu. Okulun civarındaki işletmeleri denetliyoruz.
14 Nisan'da Maraş'ta okul saldırısı olmuş ve sonrasında 2 bin 419 kişiyi gözaltına almıştık. Polis, istihbarat görevini yapıyor. Toplumun her kesimine düşen görevler var."