Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sağlık durumuna ilişkin açıklama yaparak, “Tansiyon düşüklüğüymüş, ufak bir serum desteği uyguladılar. Biraz da bir şeyler atıştırdık, tansiyonumuz normale döndü, çok şükür herhangi bir sorun yok.” ifadelerini kullandı.
Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki programın ardından bir televizyon yayını sırasında rahatsızlanan Uraloğlu, durumu hakkında AA muhabirine bilgi verdi.
Kendisini iyi hissettiğini belirten Uraloğlu, şu açıklamalarda bulundu:
“Bugün oldukça yoğun bir ilgi vardı. Havalimanına ilişkin değerlendirmeler yaptık, ardından bireysel röportaj talepleri geldi. Hepsine yanıt vermeye çalıştım. Son röportaj sırasında gözüm karardı, muhtemelen tansiyonum düştü diye düşündüm. Bu nedenle izin istedim. Tam ne söylediğimi hatırlamıyorum ama ‘Yayını durdurabilir miyiz, müsaadenizle’ dediğimi tahmin ediyorum. Ekip arkadaşları beni oturttu, havalimanındaki doktor ve sağlık görevlileri geldi. Tansiyon düşüklüğü olduğu anlaşıldı. Biraz fazla yorulmuşuz. Ardından hafif bir serum desteği yapıldı, bir şeyler yedik. Tansiyon tekrar normale geldi. Çok şükür hiçbir sıkıntı yok. Büyük ihtimalle ufak bir gribal durumla yorgunluk birleşince böyle oldu, ama çok şükür bir problem bulunmuyor.”