İstanbul’un Bakırköy ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında boşaltılan 4 katlı bir binanın çatı katında yangın çıktı. Gece saatlerinde meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmazken binada büyük çapta maddi hasar oluştu.

Boşaltılan binanın çatısında yangın çıktı
Yangın, gece saatlerinde Yeşilyurt Mahallesi Başak Sokak üzerindeki 4 katlı metruk binada meydana geldi. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında boşaltılan binanın çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı. Alevleri fark eden mahalle sakinleri, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Yangın kontrol altına alındı
İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Ekipler, daha sonra binada soğutma çalışması gerçekleştirdi. Yangında herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmazken binada büyük ölçüde maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.