Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Sinandede mevkiinde 22 Eylül 2025 Pazartesi günü saat 00:05’te 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden yapılan açıklamaya göre, deprem yerin 7,4 kilometre derinliğinde meydana geldi. Depremin merkez üssü Sinandede olarak belirtildi.
"An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur"
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, deprem sonrası AFAD ve ilgili kurumların tüm ekipleriyle saha taramalarını başlattığını belirterek, "Çalışmalar devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. 112 Acil Çağrı Merkezimize ulaşan olumsuz bir ihbar bulunmamaktadır Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadesini kullandı.