Kuraklık endişelerinin yaşandığı Sivas’tan sevindirici bir haber geldi. Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürü Zafer Aslan, Sivas’taki barajlarda doluluk oranının geçen yıla göre yüzde 7 arttığını açıkladı.

Su Rezervleri ve Devam Eden Projeler
Aslan, Sivas Valiliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısında mevcut su rezervi ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi. “Şu ana kadar 51 milyon metre küp yıllık su sağladık, 16 milyon metreküplük inşaatımız devam ediyor. Planlamamızda 31 milyon metreküp bulunmakta” dedi.

Koç ve Pusat-Özen Barajlarıyla Uzun Vadeli Çözümler
Zafer Aslan, Koç regülatörünün 2053 yılına kadar hizmet vereceğini ve Koç Barajı’nın devreye girmesiyle 2070 yılına kadar içme suyu probleminin çözüleceğini belirtti. Ayrıca, Pusat-Özen Barajına su takviyesinin sürdüğü ve baraj ile gölet projelerinin devam ettiği ifade edildi.

Sulama Projeleri ve Baraj Doluluk Oranları
Sivas’taki 6 sulama projesinin sürdüğünü belirten Aslan, “Barajlarımızın doluluk oranı yüzde 50 civarında. Haziran ayında doluluk oranı yüzde 80’lere kadar çıkıyor, ardından sulama faaliyetleri nedeniyle düşüyor. Geçen yıl aynı gün yüzde 35 olan doluluk oranı, bu yıl yüzde 42’ye yükseldi. Yani yüzde 7 artış söz konusu” dedi.
