Batman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı belirlenen şahıslara yönelik başarılı bir operasyona imza attı. Ekiplerin yürüttüğü titiz çalışma sonucunda piyasa değeri 38 milyon lira olan 1 kilo 400 gram sentetik kannabinoid hammaddesi ele geçirildi.
210 kilo uyuşturucu üretilebilecekti
Batman Merkez’de yaşayan M.K. ve S.K. isimli şahısların uyuşturucu madde imalatı yaptığı yönündeki istihbarat üzerine adli makamlardan alınan arama kararıyla adreslerine baskın düzenlendi. Yapılan aramada 1 kilo 400 gram sentetik kannabinoid hammaddesi ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Uzmanlar, ele geçirilen hammaddeden yaklaşık 210 kilogram uyuşturucu madde üretilebileceğini ve bunun yaklaşık 38 milyon lira değerinde olduğunu belirtti.

2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı
Operasyon kapsamında gözaltına alınan M.K. ve S.K. isimli şüpheliler hakkında uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan adli işlem başlatıldı.