Bursa'da bayram hüzünlü geçiyor. Kurban Bayramı arifesinde Pınarbaşı Garnizon Şehitliği’nde duygu dolu anlar yaşandı. Şehit aileleri, bayram arifesinde evlatlarının kabirlerini ziyaret ederek dualar etti. Muradiye Cami İmam Hatibi Muhammet Lütfi Taşçı da şehitlikte Kuranı Kerim tilavet etti.

Kur’an-ı Kerim okuyup çiçek bıraktılar
Sabah saatlerinden itibaren şehitliğe gelen aileler, şehit mezarlarının başında Kur’an-ı Kerim okuyup çiçekler bıraktı. Aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Evlatlarının mezar taşlarını temizleyip dua etti. Ellerinde TüMrk bayraklarıyla şehit yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar, bayramı buruk karşıladı.

ŞEHİTLİK ÇEVRESİNDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Öte yandan, Bursa Merkez Komutanı Albay Özkan Yenigün ile Bursa ASAL Bölge Başkanı Albay Ahmet Meydan da şehitliği ziyaret ederek ailelerle bayramlaştı. Protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bırakarak dua etti.
Albaylar eşliğinde Muradiye Cami İmamı Muhammet Lütfi Taşçı tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Yapılan duaların ardından şehit aileleri kabir başlarında bir süre daha vakit geçirdi. Şehitlik çevresinde güvenlik ve belediye ekiplerinin de hazır bulunduğu görüldü.