Turizm sezonunun en yoğun bölgelerinden biri olan Gümbet Koyu’nda yapılan deniz dibi temizliğinde yasa dışı yerleştirilmiş tonozlar, hurda metaller ve molozlar gün yüzüne çıkarıldı. Toplamda 130 tonluk atık karaya taşındı.

Gümbet Koyu’nda Deniz Dibi Temizliği Yapıldı
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümbet Koyu’nda yaz sezonunun başlamasıyla birlikte kapsamlı bir deniz temizliği operasyonu başlatıldı. Bodrum Bölge Liman Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşen çalışmalarda, dalgıç ekipleri koy içerisinde dalış yaparak deniz dibinde yasa dışı şekilde yerleştirilen tonozları ve atık alanlarını tespit etti.

130 Ton Atık Karaya Taşındı
Yapılan çalışmalar sonucunda, başta tonozlar olmak üzere çöp varilleri, hurda demirler, beton kolonlar ve çeşitli inşaat atıkları denizden çıkarıldı. Vinç yardımıyla sudan alınan toplam 130 ton atık, teknelerle karaya taşınarak moloz döküm alanına götürüldü.
Bu temizlik çalışması, hem deniz ekosisteminin korunması hem de mavi bayraklı plajlar standartlarının sürdürülebilmesi açısından büyük önem taşıyor.
Yasa Dışı Tonozlara İdari İşlem
Dalgıçlar tarafından tespit edilen yasa dışı tonoz düzeneklerine bağlanan teknelere, ilgili ekiplerce idari işlem uygulandı. Bu kapsamda deniz kullanımına aykırı durumlar titizlikle incelenerek, çevreyi kirleten unsurların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Özellikle yaz aylarında yoğun ilgi gören deniz turizmi bölgelerinde bu tür temizlik çalışmalarının artırılması bekleniyor.