Muğla’nın Bodrum ilçesi, sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kuvvetli fırtına nedeniyle zorlu bir gün yaşadı. Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan rüzgar, günlük yaşamı durma noktasına getirdi.

Feribot seferleri iptal edildi
Şiddetli fırtına nedeniyle İstanköy-Bodrum feribot seferleri karşılıklı olarak durduruldu. Vatandaşlar, ulaşımda yaşanan aksamalar yüzünden mağduriyet yaşarken yetkililer, fırtına geçene kadar seferlerin yapılmayacağını duyurdu.

Tekneler karaya oturdu, sahiller zarar gördü
Farklı koylarda demirli olan çok sayıda balıkçı ve yelkenli tekne, fırtına nedeniyle karaya sürüklendi. Bazı teknelerin tonozdan ayrıldığı, bazılarının ise açık denize doğru sürüklendiği görüldü. Tekne çalışanları dalgalarla mücadele ederken sahildeki işletmeler de zarardan nasibini aldı.
Gümbet Mahallesi'nde bir ağacın devrilmesi ve plajlardaki şemsiye ve minderlerin uçuşması sonucu maddi zarar meydana geldi.
Yetkililer uyardı: "Denize açılmayın"
Muğla Valiliği , bölge halkını denize açılmamaları yönünde uyardı. Akşam saatlerine kadar etkisini sürdüren rüzgarın gece geç saatlerde etkisini yitirmesi bekleniyor. Vatandaşlardan ise dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.