Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan 8 katlı bir apartmanın çatı katında çıkan yangın, çevrede kısa süreli paniğe neden oldu. Olay, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde öğle saatlerinde meydana geldi.
Bursa'da 8 Katlı Binada Yangın Paniği
Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede binanın çatı kısmını sardı. Yükselen alevler ve yoğun duman, çevredeki vatandaşlar tarafından fark edilince durum hızla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Yangın anında bina sakinlerinin büyük bir panik yaşadığı ve bazı vatandaşların güvenlik amacıyla binayı tahliye ettiği öğrenildi. Olay yerine kısa sürede ulaşan Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, yangına müdahale ederek alevlerin alt katlara sıçramasını önledi.

Yaklaşık 45 dakikalık müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Yangın sırasında herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı belirtildi. Ancak çatı katında ciddi düzeyde maddi hasar oluştuğu bildirildi.
Soğutma çalışmalarının ardından ekipler, yangının çıkış nedenine ilişkin detaylı bir inceleme başlattı. Yangının elektrik kontağından mı yoksa başka bir sebepten mi çıktığı, yapılacak teknik rapor sonrasında netlik kazanacak.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.