İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde bir inşaat alanında toprak kayması meydana geldi. Göçük altında kalan 2 inşaat çalışanından B.M. kurtarılarak hastaneye kaldırılırken, A.M.'nin kurtarılması için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Toprak kayması sonucu 2 işçi göçük altında kaldı
Yapılan resmi açıklamda şu ifadelere yer verildi:
19.09.2026 cumartesi günü saat 18.40 sıralarında Büyükçekmece İlçesi Alkent 2000 Mahallesi’nde bulunan bir inşaat alanında toprak kayması meydana gelmiştir.
Bölgeye sevk edilen ekipler, göçük altında kalan A.M.(39) ve B.M.(28) isimli inşaat çalışanları için arama kurtarma çalışmalarına başlamıştır.
Çalışmalar sonucu göçük altından çıkarılan B.M. isimli şahıs sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır.
A.M. isimli inşaat çalışanı kurtarma çalışmaları ise devam etmektedir.
Başlatılan soruşturma kapsamında inşaat firması sahibi Ö.T., şantiye şefi T.U. ve firma çalışanı N.Ş. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar hakkında yürütülen tahkikat işlemleri devam etmektedir.