Türkgün | Gündem | Buzlanma ve yoğun kar nedeniyle Sivas’ta eğitime ara verildi

Buzlanma ve yoğun kar nedeniyle Sivas’ta eğitime ara verildi

Sivas’ta yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle 2 Ocak Cuma günü il genelinde tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime ara verildi. Kamu personelinden bazı gruplar da idari izinli sayılacak.

Sivas’ta yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle 2 Ocak Cuma günü il genelinde tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime ara verildi. Kamu personelinden bazı gruplar da idari izinli sayılacak.

KAYNAK: AA

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre kentte etkili olan yoğun kar yağışının gece saatlerine kadar devam edeceği ve sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak kuvvetli buzlanma riskinin bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, alınan önlemler şöyle duyuruldu:

Sivas’ta 2 Ocak’ta Eğitime Ara Verildi

Başta ulaşım olmak üzere oluşabilecek muhtemel olumsuzluklara karşı tedbir amacıyla il genelinde, resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, özel eğitim, rehberlik araştırma merkezleri ve rehabilitasyon merkezleri) Valiliğimiz kararıyla 2 Ocak Cuma günü bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Okullarda eğitime ara verilen günde, kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden kadın personel (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir), malul, engelli, ağır kronik rahatsızlığı bulunanlar ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...