Türkgün | Gündem | Çanakkale’de şaşırtan görüntüler! Sahil kırmızıya büründü

Çanakkale’de şaşırtan görüntüler! Sahil kırmızıya büründü

Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı'nda etkili olan lodos nedeniyle sahil kesimlerine kırmızı algler vurdu.

Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı'nda etkili olan lodos nedeniyle sahil kesimlerine kırmızı algler vurdu.

KAYNAK: AA

Bölgede iki gündür etkili olan şiddetli fırtına sonucunda Çanakkale kıyı kesimleri ve sahil bölgesi kırmızı alglerle kaplandı.

Prof. Dr. İlknur Ak'tan Açıklama

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Ak, sadece bu bölgede görülen yosunların deniz çayırları üzerinde yaşayan ve gelişen kırmızı yosunlar olduğunu belirtti.

Çanakkale'de sahil kırmızı renge büründü! - Çanakkale Haberleri

Kıyıların Rengi Değişti

"Sonbahar mevsimi süresince bu olayı belli periyotlarla görmemiz doğal" diyen Ak, durumun mevsime, akıntıya ve rüzgara bağlı olarak zaman zaman çayırlar üzerinden koparak kıyıya doğru hareket ettiğini ifade etti.

Deniz Çayırları Verimli Alanlar

"Bu durum bölgenin tehlike altında olduğunu gösteren bir durum değil. Aslında deniz çayırlarının olduğu her yer verimli alanlardır." diyen Prof. Dr. Ak, "Bakıyoruz burası kumluk ve deniz çayırlarından özellikle zostera ve cymodoceae olarak adlandırılan topluluklarının bol bulunduğu yerler." şeklinde konuştu.

Çanakkale'de sahil kırmızı renge büründü - Son Dakika Haberleri

Doğal Bir Süreç

Ak, vatandaşların bu durum karşısında endişelenmemeleri gerektiğini belirterek, "Görülen olay mevsimsel olarak gelişebilecek doğal bir durumdur." dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...