Bursa’da yaşayan 24 yaşındaki Mukaddes Polat, çocuk sahibi olma isteğiyle gittiği doktor muayenesinde karnında 2,7 kiloluk büyük bir kitle tespit edilince büyük endişe yaşadı. Ancak Medicana Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Burak Akselim’in gerçekleştirdiği operasyonla Polat sağlığına kavuştu.
Karnın Neredeyse Tamamını Kaplayan Kitle
Doç. Dr. Mustafa Burak Akselim,
“Hastamız, dış merkezde yapılan tetkiklerde karın içerisini kaplayan bir kitle tespit edilmesi üzerine tarafımıza başvurdu. Yapılan muayene ve görüntülemeler sonrası miyom olduğunu düşündüğümüz yaklaşık 30-35 cm’lik kitle için ameliyata karar verdik. Kitle rahmin üst ve arka duvarını kaplayarak miadında bir gebelikteki rahim boyutuna kadar büyümüştü. Hastanın rahmini koruyarak başarılı bir myomektomi ameliyatı gerçekleştirdik. Patolojik incelemede herhangi kötü huylu bir durumla karşılaşmadık. Kitle yaklaşık 2 bin 700 gram ağırlığındaydı”
dedi.
Erken Teşhis ve Zamanında Müdahalenin Önemi
Doç. Dr. Akselim, “Bu tür durumlarda erken teşhis ve zamanında müdahale çok önemlidir. Hastamız kısa sürede sağlığına kavuştu” diyerek operasyonun başarısını vurguladı.
Hasta Mukaddes Polat’ın Duyguları
Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Mukaddes Polat,
“İlk başta çocuk düşüncesi ile doktora gittiğimde karnımda kitle teşhis edildi. Tanıdıklarımızın önerisi üzerine Burak Bey’e geldik. Ameliyatım çok başarılı geçti ve bir hafta içinde tamamen sağlığıma kavuştum. Şu an hiçbir problemim yok, kendimi çok iyi hissediyorum”
dedi.